Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42

Miniszobor-projekt

Miniszobor-projekt

 

 


Barangoló
Indulj el egy úton!

Barangoló

 

Honfoglaló

Honfoglaló

 

Az iskola facebook oldala elérhető a képre kattintva

 


Irány Varsó!Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”
Népek napja

2019. november 15.

2019. november 15-én, pénteken tartottuk meg Népek napja programunkat, melyet kétévente rendezünk az alsó tagozatos diákok részére a szülők bevonásával. Az aulában Martikán Beatrix intézményvezető nyitotta meg a nagyszabású rendezvényt, majd a bemutatandó országok ismertetésével, egy jelenettel, slide-showal, énekkel és kendo bemutatóval indult az izgalmasnak ígérkező délután. Irán-Perzsia, Japán, Malajzia és Németország az a négy ország, melynek kultúrájával, szokásaival megismerkedhettek a diákok.
Négy osztály vállalkozott arra, hogy bemutassa a kiválasztott országokat. A 3. a osztály két helyszínen mutatta be Iránt. Kóstoló, névírás, perzsa szőnyeg készítése színes papírból és fonalból, Persepolis mese, puzzle, kvíz, játékok: back gammon és zurkhane várta az osztályokat. A 3. b osztály is két különböző helyszínen rendezkedett be, és kóstolóval, evőpálcika használatának kipróbálásával, kvízzel, origamival, japán játékokkal, papírszínházzal, daltanulással, névkártya készítéssel és kendoval készültek. Malajzia a 2. b osztály termébe „költözött”, itt nyelvtanulás, kóstoló, selyemfestés, halacska hajtogatás, népviseletek, különböző játékok (öt kő, chongkak és lábtoll-labda) kipróbálására nyílott lehetőség. Németországot a 4. a osztály elevenítette meg két helyszínen is, ahol kóstoló, marcipán zászló készítése, Grimm-mesék, ujjbáb, kulcstartó, autómárka italalátét készítés, lego, puzzle és gombfoci várta a gyerekeket.
A nap végén ismét összegyűltek az aulában az osztályok, ahol egy rövid kvíz játékkal elevenítették fel a délután tanultakat, meghallgattak egy japán dalt, végül pedig taiko előadás kápráztatta el az egybegyűlteket. Minden kisdiák szép élményekkel és sok új ismerettel gazdagodott a délután folyamán, és a négy ország jellegzetes ajándékait is elvihette magával útravalónak.
A program a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. kulturális pályázatán elnyert pénzből, valamint a Terézvárosi Tudástér Alapítvány támogatásával valósult meg.
Fotók megtekintése