Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42

Miniszobor-projekt

Miniszobor-projekt

 

 


Barangoló
Indulj el egy úton!

Barangoló

 

Honfoglaló

Honfoglaló

 

Az iskola facebook oldala elérhető a képre kattintva

 


Irány Varsó!Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”
Terézvárosi Tudástér Alapítvány


Alapítványi beszerzések

2023. szeptember, október

Iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány a tanévkezdést taneszközök és különböző technikai berendezések beszerzésével, valamint programok megtartásához szükséges anyagok megvásárlásával támogatta.

Beszerzett eszközök: projektor, hangszóró, fejlesztő játékok, zsebmikroszkópok, LÜK-készletek, beltéri és kültéri játékok, teremdíszítéshez szükséges mágneses sínek, jutalomtollak, alapanyagok a Márton-napi lámpáskészítéshez …

Mindez az iskola szülői közösségének támogatásával (adományok, 1 %-os felajánlások) valósulhatott meg.

Köszönjük!

A fényképek ide kattintva tekinthetők meg.


Könyvtárfejlesztés

2023. október
     
     

Terézváros önkormányzata 2023. évi könyvtárfejlesztési pályázatán iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány 500 000 Ft-ot nyert. Az összegből ifjúsági regényeket és ismeretterjesztő könyveket vásároltunk a pedagógusok kéréseit figyelembe véve.

Köszönjük az önkormányzat támogatását.


Terézváros önkormányzata támogatása

2023. április 27.

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete döntése értelmében iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány 500 000 Ft-ot nyert könyvtárfejlesztésre, valamint 750 000 Ft-ot iskolai kulturális program megvalósítására.

Köszönjük a támogatást!Kedves Szülők!

Kérjük, hogy ebben az évben is gondoljanak személyi jövedelemadójuk 1 %-ának felajánlásakor iskolánkra, és támogassák alapítványunkat, a Terézvárosi Tudástér Alapítványt.
Adószámunk: 18506264-1-42

Az alapítvány az elmúlt évek során egyre jelentősebben tudta támogatni az iskola oktató-nevelő munkáját, hála az Önök felajánlásainak is. Az alapítvány bevételi forrásai közül jelentős részt tesz ki az 1 %-okból befolyt összeg. A három iskolai nagy rendezvényünk során (angol est, svábbál, alapítványi est) keletkező bevétel (belépőjegyek és tombola) szintén az alapítvány számlájára kerül. Minden évben kétszer részt veszünk Terézváros önkormányzata civil pályázatán, valamint Terézváros önkormányzata – figyelembe véve az iskola igényeit – célzott támogatásokkal is segíti működésünket az alapítványon keresztül.

A 2019/2020. tanévben a következő nagyobb beszerzésekre került sor, ill. a következő rendezvényeket támogatta az alapítvány:

 • sakkpalota program megvalósításához eszközök
 • kültéri és beltéri társasjátékok
 • sportnap
 • térképek, szemléltető eszközök
 • barkácsoláshoz anyagok
 • LEGO-dobozok
 • Halloween, Márton-nap
 • CD-lejátszók, CD-k
 • paraván kiállításokhoz
 • sulifüzet minden gyereknek
 • Népek napja
 • svábbál
 • okos kocka készletek
 • osztálydíszítés tanév elején
 • fizika, kémia eszközök
 • puffok az aulába
 • jutalomkönyvek

Az önkormányzat segítségével nagy összegért vásárolhattunk tanulói bútorokat, ill. infokommunikációs eszközöket, így pl. két db okostáblát két tanterembe.

Köszönjük, ha úgy dönt, támogatja iskolánkat.

Az alapítvány kuratóriuma nevében

Martikán Beatrix
igazgató


Nyilvántartásba vétel: 2013. április 19.

A Terézvárosi Tudástér Alapítvány 2017. január 1-jétől fogadhatja az adó 1 %-okat.
Az elmúlt években a svábbálból, az angol estből és az alapítványi est bevételéből, valamint egyéb támogatásokból befolyt összeggel gazdálkodtunk. Megvásároltuk az év végi jutalomkönyveket és az év eleji ajándékokat a kis elsősöknek, több rendezvényt támogattunk (karácsonyváró szombat, népek napja, Márton-nap, sport-és egészségnap, témahét, Mikulás kupa), a felső tagozat osztálytermeit és szaktantermeit felszereltünk projektorokkal, a mellékhelységek felszereltségén javítottunk.
Kérjük, támogassa alapítványunkat, amely tevékenységével az iskolába járó gyermekeket, a jobb oktatási körülmények kialakítását segíti.
A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma: 18506264-1-42

Adományokat az alábbi számlaszámra lehet befizetni:
Terézvárosi Tudástér Alapítvány
10404072-50526689-56841005 (K&H Bank)

Alapító: Kis Ernő
Elnök: Martikán Beatrix
Tagok: Brenner Katalin, dr. Daragóné dr. Szombathelyi Zsófia, Hajduné Fetzer Ágnes, Kacherla Márta Irén, Nagy Viktória, Steinbacher Gábor

Éves beszámolók

2013. évi beszámoló (PDF)
2014. évi beszámoló (PDF)
2015. évi beszámoló (PDF)
2016. évi beszámoló (PDF)
2017. évi beszámoló (PDF)
2018. évi beszámoló (PDF)
2019. évi beszámoló (PDF)
2020. évi beszámoló (PDF)
2021. évi beszámoló (PDF)
2022. évi beszámoló (PDF)

Alapítványi beszerzések

2023. április
  

A kuratórium döntése alapján könyvtári állományba vásároltunk az 5., 6. és 7. osztály részére angol nyelvű célnyelvi civilizáció könyveket.
Továbbá textilfestő filceket vettünk, melyet a zadari diákok látogatása során fognak használni a gyerekek pólóra való rajzoláshoz.


Önkormányzati támogatás

2022. november
   

A Terézváros önkormányzata által az iskolai alapítványok támogatására nyújtott összegből (384 615 Ft) újabb LÜK-készleteket és füzeteket vettünk, valamint a tetőkertbe vásárolt kerti kiülők árának egy részét biztosítottuk.

Mindkét beszerzés nagyon fontos számunkra. A LÜK-füzetekkel a tanulók felzárkóztatását, ill. a tehetséggondozást támogatjuk. A kerti kiülők pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy jó időben csoportfoglalkozásokat is lehessen tartani a tetőkertben.

Köszönjük az önkormányzat támogatását.


Új projektor

2022. szeptember

Szeptemberben új projektort vásároltunk a 8.a osztályba Terézváros önkormányzata jóvoltából. Iskolánk alapítványa ugyanis pályázatot nyújtott be az önkormányzathoz, amelyben erre a beszerzésre is támogatást kapott.


Civil pályázat

2022. szeptember 9.
    

Terézváros önkormányzata civil pályázatán az iskola alapítványa támogatást kapott kerti kiülő vásárlására, valamint a Scotti Go! nevű fejlesztőjáték beszerzésére. A kerti kiülők lehetővé teszik a tetőkertben szabadtéri foglalkozások tartását. A Scotti Go! nevű játékot pedig a digitális kultúra tantárgy keretében tudjuk használni a tananyag gyakorlására, elmélyítésére, ill. tehetségfejlesztésre.
Köszönjük Terézváros önkormányzata támogatását.


Kerti kiülő és kültéri hangosító berendezés

2021. november
    

Terézváros Önkormányzata anyagi támogatásával a Terézvárosi Tudástér Alapítvány vásárolt egy kerti kiülőt a tetőkertbe, ill. egy kültéri hangosító berendezést.

A kerti kiülő lehetőséget teremt arra, hogy a tetőkertben akár foglalkozásokat is lehessen tartani jó idő esetén, ugyanis a jövőben több ilyen pad beszerzését tervezzük.

A hangosító berendezés pedig lehetővé teszi, hogy az iskola előtt területen is tarthassunk kisebb rendezvényeket, hiszen most már rendelkezésünkre áll a megfelelő technikai háttér.


Új bútor az 1.a osztályban

2020. novenber 12.

Iskolánk alapítványának anyagi támogatásával új polcokat kapott az 1.a osztály. Így a tanulók holmiját rendezetten el lehet helyezni a teremben. Köszönjük a szerelést végző szülők munkáját.


Sakk

2020. október
     

Iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány a Terézváros Önkormányzata Civil pályázatán elnyert támogatásból óriás kerti sakk figurákat, 28 db Sakkpalota sakk készletet, 2 db Sakkpalota demonstrációs táblát, mágneses sakkfigurákat és Sakkpalota dobókockákat vásárolt.


Robotika oktatás

2020. szeptember

Iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány a Terézváros Önkormányzata Civil pályázatán elnyert támogatásból 4db Lego Mindstorms készletet vásárolt az informatika órákon megvalósuló robotika oktatáshoz.


Terézvárosi Tudástér Alapítvány

2020. szeptember

Kedves Szülők!

Röviden tájékoztatni szeretném Önöket az iskolánk alapítványára, a Terézvárosi Tudástér Alapítványra vonatkozó hírekről:

Terézváros nyáron kiírt civil pályázatán 700 000 Ft-ot nyert az alapítvány két nagy beszerzésre, a robotika oktatásához szükséges eszközökre (ez a vásárlás már megtörtént, a honlapunkon találnak képet róla), ill. a sakkpalota oktatásához eszközökre az első osztályosoknak, valamint óriás sakk-készletre (melyet a tetőkertben tudnak majd használni a gyerekek).

A kuratórium szeptember 3-án tartott ülésén a következő eszközök beszerzésének támogatásáról döntött egyhangúlag:

A támogatandó cél A támogatás
összege
osztályfőnökök kérése az osztályok dekorálására 72 000 Ft
bútor vásárlása az 1.a osztályba 100 000 Ft
német munkaközösség (technikai eszközök, oktatási program díja) 65 000 Ft
angol munkaközösség (tanári könyvek, technikai eszközök) 65 000 Ft
1 db laptop 200 000 Ft
reál munkaközösség (szemléltető eszközök, technikai eszközök) 42 000 Ft
diákönkormányzat (dekoráció, projektmunka, kiállítás) 10 000 Ft
ének oktatásához hangszóró 10 000 Ft
QR-kód projekt megvalósításához anyagok (öntapadó fólia) 25 000 Ft

Az alapítvány bankszámlájára megérkezett a tavalyi adó 1 %-okból befolyt összeg: 754 202 Ft. Köszönjük szépen azoknak a szülőknek, akik gondoltak az iskola alapítványára a felajánlás során.

Külön köszönjük a bankszámlára befizetett egyéb – sokszor igen nagy összegű – támogatásokat.

Ebben az évben a járványra való tekintettel sajnos nem lesz alapítványi est, és a tavaszi programok (angol est, svábbál) megtartása sem biztos. Mivel ezeknek a programoknak az elmaradása jelentős bevételkiesést okoz az alapítványnak, ezúton kérjük a kedves szülőket, hogy ha tehetik, az amúgy ezekre a hagyományos eseményekre szánt összeggel támogassák az alapítvány működését, és ezen keresztül az iskolai nevelést-oktatást, programjaink megvalósulását.

Az alapítvány bankszámlájának száma:

Terézvárosi Tudástér Alapítvány
10404072-50526689-56841005 (K&H Bank)

Az alapítvány kuratóriumának nevében:

Martikán Beatrix
igazgató, a kuratórium elnöke


Alapítványi beszerzések

2019. november

A Terézvárosi Tudástér Alapítvány nagy segítséget nyújt abban, hogy iskolánk minél magasabb színvonalon tudja megvalósítani pedagógiai programját.

A tanév eleje óta például a következő eszközöket vásárolta meg az alapítvány: demonstrációs táblákat és sakk-készleteket a sakkpalota programhoz; társasjátékokat; LEGO-készleteket, okoskocka csomagokat; különböző eszközöket és anyagokat a fizika, a kémia és a technika tantárgy oktatásához; CD-lejátszókat; paravánt kiállítások rendezéséhez.

A Terézváros önkormányzatával augusztusban megkötött támogatási megállapodás keretében két interaktív panelt, valamint laptopokat és számítógépeket vásárolt az alapítvány.

Fotók megtekintése


VII. Alapítványi est

2019. november 22.

November 22-én, pénteken este rendeztük meg hetedik Alapítványi estünket iskolánk aulájában. Kis Ernő alapító, majd Martikán Beatrix, az alapítvány elnöke üdvözölte az egybegyűlteket. Megköszönték a támogatásokat, felajánlásokat, melyekkel a szülők hozzájárulnak az iskola életének szebbé, jobbá tételéhez. Felidézték, hogy az Alapítványi est is - az együtt töltött vidám órákon túl - ezt a célt szolgálja. Zenés műsor következett ezután. Iskolánk énektanára, Erdész Márton lépett fel zenekara két tagjával, és adták elő gitár kísérettel és énekkel saját számaikat, majd a Tóth Aladár Női Kar szórakoztatta a közönséget, vidám dalokat énekeltek a világ minden tájáról Gede Éva kórusvezető vezényletével. A műsort Malek Andrea fellépése zárta, aki Jáger Bandi zongorakíséretével énekelt többek között karácsonyi dalokat is. A társaság megmozgatása és a hangulat emelése végett egy kis játék következett. Az aula falán az alkalomhoz illő díszítés mellett három feldíszítetlen karácsonyfa is álldogált. Csapatokba rendeződve a gyerekek által készített és „elrejtett” díszeket az iskola épületében kellett felkutatni és elhelyezni a fákon, mindenki nagy örömére. Az asztalokhoz visszatérve sor kerülhetett a meleg vacsorára, melyet a Tölgyes csárdából rendeltünk. Négy különböző fogás és háromféle desszert közül lehetett válogatni, hogy mindenki kedvére valót találjon. Az est folyamán két alkalommal rendeztünk tombolasorsolást, melyen értékes és finom tombolatárgyakat sorsoltunk ki mindenki nagy örömére. Hogy a vacsorát ledolgozzuk, az est hátralévő részében már a táncé volt a fő szerep.
Fotók megtekintése


MoreToMath

2019. április 30.

A Terézvárosi Tudástér Alapítvány támogatásával iskolánk 15 doboz LEGO-t vásárolt a matematika oktatáshoz.
A MoreToMath nevet viselő dobozokat a jövő évi 1.a osztály fogja használni a matematika órákon.


VI. Alapítványi est

2018. november 23.

2018. november 23-án iskolánk aulájában rendeztük meg az intézmény alapítványának, a Terézvárosi Tudástér Alapítványnak az estjét, melynek célja a szórakozás mellett a szülői közösség alakítása, a szülő-pedagógus kapcsolat elmélyítése, valamint az alapítványon keresztül az iskolába járó gyermekek oktatási és nevelési körülményeinek anyagi támogatása. Az estet Kis Ernő alapító nyitotta meg, majd Martikán Beatrix intézményvezető és egyben kuratóriumi elnök köszöntője hangzott el, aki összefoglalta az alapítvány elmúlt évi tevékenységét. Az est első felében színes műsor szórakoztatta a vendégeket. Szabó-Völgyi Zsuzsanna és Szöllősi Jenő a szerelem táncát, egy romantikus rumbát, majd egy gyors ritmusú cha-cha-chát adott elő. A sztárvendég, Malek Andrea Jáger Bandi zongorakíséretével énekelt el három dalt. Ezután a szülők egy kvízjátékot játszottak, melynek keretében ismert népdalokat kellett felismerni és elénekelni. Közös alkotás is született: az esthez készített dekorációt a szülők saját munkáikkal egészíthették ki. A műsort a pedagógusok egy csoportjának tánca zárta. Mivel addigra már mindenki megéhezett, következhetett a vacsora. Tombolasorsolás és tánc váltotta egymást az est hátralévő részében. A tombolanyereményeket a szülők és a Supergym Sport- és Fitnesz Központ ajánlották fel.

Fotók megtekintése

V. Alapítványi est

2017. október 13.

13-án, pénteken tartottuk idei alapítványi estünket, amely a babona szerinti szerencsétlenséget jelentő dátum ellenére nagyszerűen sikerült.
Öt óra tájban kezdtek gyülekezni a vendégek, akiket az alapítvány tagjai üdvözlőitallal fogadtak. Az este programjait Lakatos Gergely konferálta fel. A vendégeket először Kis Ernő, az alapítvány alapítója, majd Martikán Beatrix, az iskola igazgatója köszöntötte. Ezután Feke Pál előadóművész műsora következett. Az idei program újdonságaként különböző szórakoztató játékok következtek: a szülők különféle ismereteit tesztelő kvízjátékok után (például megnéztük, hogy tudnak-e annyit, mint egy ötödikes)befejeztük az aula dekorációját egy csapatjáték keretében (az iskola folyosóin elrejtett – a gyerekek által kivágott és megrajzolt - faleveleket kellett összegyűjteni és a falon elhelyezett stilizált faágakra ragasztani). A kétfogásos vacsora után fergeteges táncos mulatság következett.
A szülők a belépőjegyek, a támogatójegyek és a tombolajegyek megvásárlásával az iskola alapítványát támogatták. A bevétel, 596 005 Ft az alapítvány számlájára került. Felhasználásáról a kuratórium dönt. Mint eddig is, az alapítvány támogatja az iskola által szervezett programokat, és segíti az oktatást segítő eszközök beszerzését. Minderről tájékozódhatnak honlapunkon, hiszen folyamatosan jelezzük, ha valamely program megvalósulásához az alapítvány hozzájárult.
Nagy öröm, hogy idén ismét többen jöttek el az alapítványi estre, amely alkalmat teremtett a szülők és a pedagógusok találkozására oldottabb, kötetlenebb formában.

Fotók megtekintése


IV. Alapítványi est

2016. október 15.

Október 15-én, Teréz napján tartottuk immár hagyományosnak mondható alapítványi estünket. Az összejövetel célja az iskolai alapítvány anyagi támogatása mellett az is, hogy alkalmat teremtsen a szülők és a pedagógusok kötetlen, oldott hangulatú találkozására. Az alapítvány alapítójának, Kis Ernőnek, majd az iskola igazgatójának, Martikán Beatrixnak a köszöntője után szórakoztató műsor következett: táncbemutatót tartott a New Age Dance Academy és a Premier Művészeti Szakgimnázium, jazz-zenével szórakoztatta a közönséget három régi tanítványunk – Egri János, Oláh Kálmán és Oláh Krisztián, énekelt Pecze Zsófia, aki korábban szolfézst tartott a zeneiskolás diákoknak, valamint Molnár Zsolt operaénekes kápráztatta el a publikumot híres operaáriák előadásával. Az ezt követő vacsora után Stefanidu Janula és zenekara élő zenéjére görög táncház kezdődött, ahol a vendégek megtanulhatták a görög néptánc egyszerűbb lépéseit. Vagy legalábbis megpróbálkoztak vele. A szülők és a Supergym edzőterem által felajánlott tombolatárgyak kisorsolása után lassan véget ért a kellemes hangulatú este. Az összejövetel sikeres lebonyolításában nagy segítségünkre voltak az Alapvető Egyesület szervezésében közösségi szolgálatot ellátó középiskolások.

Fotók megtekintése
Hatoscsatorna beszámoló megtekintése


III. Alapítványi est

2015. október 16.

2015. október 16-án 18 órától rendeztük meg harmadik Alapítványi estünket Teréz napjához kapcsolódva, iskolánk alapítványa a Terézvárosi Tudástér Alapítvány tagjainak szervezésében. Az estet idén is az alapítvány elnöke, Kiss Ernő, majd iskolánk igazgatója Martikán Beatrix nyitotta meg rövid köszöntővel. Hangulatos műsorral indult az este. A műsor vezetését 3.c osztályos tanulónk édesapja, Lakatos Gergely vállalta magára. Elsőként az Önként és dalolva társulat adott elő magyar és külföldi számokat. Radics János második alkalommal szerepelt nálunk, az idei évben testvérét, Radics Fernandót is magával hozva. A harmadik műsorszám Fazekas András dobiskolája, a Drumkiller dobshow volt. Ezt szünet és vacsora követte. Választani lehetett töltött káposztát, marhapörköltet vagy rántott zöldségeket. Aki nem rendelt vacsorát, az a büfében vásárolhatott szendvicset, süteményt. Szünet után a Szarkaláb Banda népzenei műsorát hallgathattuk meg, akik a Vakok Szakiskolájából érkeztek hozzánk. A program korábbi tanítványunk, Svébis Dóra lélegzetelállító légtornász műsorszámával folytatódott, majd Peller Károly teremtett fergeteges hangulatot a nézőtéren, aki a Budapesti Operettszínház társulatának egyik vezető szólistája, táncos-komikus. A műsort Pomázi Zoltán, a Bojtorján együttes alapítója, zeneszerzője, szövegírója és énekese zárta. A műsor után Stefanidu Janula görög zenekara táncoltatta meg a szülőket és tanárokat egyaránt, majd akinek még mindig nem fáradt el a lába, az magyar és külföldi disco számokra táncolhatott tovább. Éjjel egy órakor ért véget a tartalmas este. Szeretnénk köszönetet mondani a műsorvezetőnek, fellépőinknek, hogy műsorukkal hozzájárultak az este sikeréhez, a szülőknek, tanároknak, akik eljöttek, és részvételükkel emelték az este fényét, és azoknak is, akik nem tudtak eljönni, de felajánlásaikkal támogatták a tombolasorsolást, és támogató jegyeket vásároltak, valamint az alapítvány tagjainak a szervezést, kollégánknak, Száraz Katalinnak a hangulatos díszítést, Ásványi Anikónak és az Alapvető Egyesületnek a Szinyei Merse Pál Gimnázium önkénteseit, akik a pakolásban, ruhatárban, kapuügyeletben segédkeztek. Évről évre egyre többen vagyunk az esteken, idén már nyolcvan fölött volt a létszám. Jövőre velünk ugyanitt!

A bál tiszta bevétele 286 070 Ft, ami a tavalyi évhez képest jelentős emelkedés (110.000 Ft).


II. Alapítványi est

2015. április 18.

2015. április 18-án, szombaton rendezte meg iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány második Alapítványi Estjét.
Célja adományok gyűjtése az iskola fejlesztésére, programok megvalósítására, diákok támogatására az alapítvány által, valamint részt venni egy kellemes esten, ahol együtt kapcsolódik ki szülő és pedagógus.
A programot Kis Ernő, az alapítvány alapítója, majd Martikán Beatrix intézményvezető, az alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg rövid köszöntővel.
Az adakozáshoz a kedvet Rendek Zsuzsanna tanítónő, ügyeletes „boszorkánk” igyekezett meghozni versbe foglalt noszogatójával. Ezután következett a színes műsor, melyben a komolyzenei előadásoktól a könnyűzenei fellépőkig és táncos produkciókig minden megtalálható volt.
A műsort meleg vacsora és tombolasorsolás, majd görög táncház követte, végül, akinek még nem fáradt el a lába, diszkózenére bulizhatott tovább. Éjfélkor ért véget a kiválóra sikeredett este.

Műsor:
- Kiss Zoltán: hegedű
- Nagy Rebeka, Zalaba Gyöngyi: fuvola
- Bogár Zsófia: zongora
- Radics János: ének
- Vágó Zsuzsi: ének
- Talán Attila: ének
- Gerő Tibor: zongora
- Brebán Katalin, Kalicza Ticia: hastánc
- Kayamar – Göncz Renáta: ének
- Indonéz táncos

Önkormányzati Percek 2015.05.04. III. rész. hatoscsatorna

A második Alapítványi bál bevétele 175.515 Ft volt. A pénz egy részéből két projektort vásároltunk iskolánk korszerűsítésére, melyeket a két nyelvi munkaközösség használ.


I. Alapítványi Bál

2014. március 22.

2014. március 22-én megrendezésre került a Terézvárosi Tudástér Alapítvány első alapítványi bálja.
Képek megtekintése


Az alapítvány tartós közérdekű célja és ezek érdekében kifejtett tevékenysége

1. Az Alapítvány tartós közérdekű céljai:
 • kulturális tevékenység (művészeti tevékenység, kulturális örökség megőrzése, népművészet, hagyományőrzés, kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása, idegen kultúrák megismertetése és befogadására ösztönzés)
 • sporttevékenység (ifjúsági sportélet támogatása, néptánc oktatás)
 • szabadidős és hobbitevékenység
 • foglalkozási csoportokat összefogó tevékenység (tanárok továbbképzését segítő tevékenység)
 • oktatási tevékenység (idegen nyelvek oktatása, ismeretterjesztés, támogatás)
 • kutatási tevékenység (természettudomány, társadalomtudomány)
 • egészségügyi tevékenység (egészségvédelem, lelkisegély nyújtás)
 • szociális tevékenység (családvédelem, egészségkárosultak támogatása)
 • polgári védelmi, tűzoltási tevékenység
 • környezetvédelmi tevékenység (természeti környezet védelme, épített környezet védelme, állatvédelem)
 • településfejlesztési tevékenység (iskola környezetének szépítése, fejlesztése)
 • jogvédő tevékenység (gyermeki jogok védelme, fogyasztói jogvédelem)
 • közbiztonság-védelmi tevékenység
 • nemzetközi tevékenység (nemzetközi kulturális, baráti és cserekapcsolatok,)
2. Az Alapítvány tartós közérdekű céljait az alábbi konkrét tevékenységekkel valósítja meg:
 • tudományos-, kulturális-. sportrendezvények szervezése és támogatása
 • táboroztatás
 • utazások szervezése a tanulóknak, illetve ezekhez való segítségnyújtás
 • határon túli testvériskolákkal való kapcsolat élénkítése
 • tanulmányi versenyek szervezése
 • nemzetiségi hagyományok életre keltése, néptáncoktatás
 • vendégelőadók meghívása
 • iskolai eszközök fejlesztése
 • pályázatok kiírása és pályázatokon indulás
 • ösztöndíjjal való motiválás
 • innovatív pedagógiai módszerek kialakítása, alkalmazása, közreadása
 • tehetségkutatás,
 • alumni rendszer kiépítése