Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42

Miniszobor-projekt

Miniszobor-projekt

 

 


Barangoló
Indulj el egy úton!

Barangoló

 

Honfoglaló

Honfoglaló

 

Az iskola facebook oldala elérhető a képre kattintva

 


Irány Varsó!Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”
Német nyelvi programok

Svábbál

2024. február 9.
  

Február 9-én tartottuk hagyományos svábbálunkat, amely iskolánk német két tanítási nyelvű osztályainak bemutatkozása 3. osztálytól 8. osztályig. Minden évben egy választott tematika köré csoportosítják a műsorszámokat. Idén a filmek és a musicalek világába kalauzoltak el minket.

A bál a nyolcadikosok bécsi keringőjével vette kezdetét. Majd a 4.a svábtánca a tradicionális német zenére igazi fesztiváli hangulatot teremtett. Ezek után nagysikerű rajzfilmek és musicalek elevenedtek meg a színpadon. A Disney Rajzfilmstúdió tavaly ünnepelte 100. évfordulóját. Az 5.a visszavezetett minket a rajzfilmek kezdetéhez, Hófehérke és a hét törpe világába, és eljutottak egészen a Kívánság című meséhez. Ezt követően megjelent a színpadon Simba, Pumba és az Oroszlánkirály című rajzfilm többi szereplője a 3.a osztályból, akik figyelmeztettek a legfontosabb dologra az életben, vagyis hogy Hakuna matata! Nincs semmi gond!

A svábbált mindig hetekig tartó izgalom és készülődés előzi meg. Ennek világát jelenítette meg a 6.a osztály, ahol a lányok és a fiúk arról vitáztak, hogy ki mit szeretne előadni. Győz mégis a közösség ereje, mert rájönnek, hogy együtt minden sokkal élvezetesebb, és egy fergeteges rockyval zárták műsorukat.

Ismét a 4.a állt színpadra: a lányok csíkos harisnyában, a hajuk copfba kötve, a fiúk rendőröknek öltözve és máris Harisnyás Pippi történetébe nyerhettünk betekintést, aki mellett az élet mindig izgalmas. A 7.a osztály egy szigorú bentlakásos iskola zárt világát varázsolta elénk, és átélhettük, hogy hogyan fogadják a Mathilda diákjai az újonnan érkezőket.

A svábbált a nyolcadikosok keringője nyitotta, és az ő fellépésük zárta a németes osztályok bemutatkozását is. Keringőruhájukat a hatvanas évek hippidivatjára cserélték, és a kor egyik népszerű musicaléből mutattak be részleteket.

Az osztályok előadásai után a tanárok meglepetésprodukciója következett, amelyben macskajelmezbe bújva kápráztatták el a közönséget.

A műsor végén minden szereplő felállt a színpadra, és egy közös dalt énekelve búcsúztak a nézőktől.

A bál azonban nem ért véget! Kezdődött a buli, ahol gyerekek és felnőttek együtt táncolhattak. Nagy izgalom kísérte a tombolasorsolást is, ahol sok szép nyeremény talált gazdára. Személyesen tisztelte meg rendezvényünket Réti Péter, a Neue Zeitung Junior szerkesztője, aki értékes tombolaajándékokkal is támogatta a bált. A Belső-Pesti Tankerületi Központ a színpad bérleti díjának kifizetésével segítette a gyerekek színvonalas műsorainak bemutatását. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden további támogatónknak is, így a szülői közösségnek, a Supergym Sport- és Fitness Központnak, a Kolibri Színháznak, a Goethe Intézetnek, a Klett Kiadónak, a Svájci és a Német Nagykövetségnek, az osztrák kulturális fórumnak, valamint iskolánk alapítványának, a Terézvárosi Tudástér Alapítványnak.


Advent az Osztrák Intézetben

2023. december 12.
  

Ismét meghívást kaptunk az Osztrák Intézet adventi délutánjára, ahova 12 németes tanulónkkal látogattunk el. A program során karácsonyi kézműveskedésen, nyelvi kvíz feladatok megoldásában, interaktív játékokban vehettek részt diákjaink. Volt karácsonyi fotósarok, sütemény, tea és közös éneklés is. Végül a nyereménysorsoláson is szerencsével jártunk, Lindmayer Maja Lilien 6.a osztályos tanuló ajándékcsomagot, Reketes Nóra 7.a osztályos tanuló pedig nyelvtanfolyamot nyert.
Igazi karácsonyi hangulatú délután volt, nagyon jól éreztük magunkat.


Márton-nap

2023. november 10.
  

A szokásoktól kissé eltérően sajnos nem kezdődhetett az utcai lampionos felvonulással Márton-napi programunk, ugyanis az esős idő ezt nem tette lehetővé. A felvonulás az iskola folyosóin mégis nagyon jól sikerült, a világító lámpások és a hangosan éneklő gyerekek ugyanis varázslatos hangulatot teremtettek. Az aulában a 6.a osztály egy rendhagyó előadás keretében ismertette meg a nézőkkel Szent Márton legendás életét. Színház a színházban: a kis jelenet egy Márton-napi előadás főpróbájának kulisszatitkaiba avatta be a nézőket. A főpróba izgalmait fokozta, hogy a darab szereplői és segítői a sminkmestertől a segédrendezőig összefogtak, hogy megtréfálják a rendezőt azzal, hogy úgy tettek, mintha mindent elfelejtettek volna, szöveget és rendezői instrukciókat egyaránt. A közönség jól szórakozott a bemutatott színházi főpróba mulatságos jelenetein, közben azonban a szereplők felidézték Szent Márton életének legjelentősebb eseményeit is. A műsor közös énekléssel zárult, majd az osztályok együtt elfogyasztották a Márton-napon a gyerekeknek járó finomságokat.


Nyílt nap az Osztrák Intézetben

2023. szeptember 20.

Szeptember 20-án délután az Osztrák Intézet meghívására néhány 7. és 8. osztályos tanulónk egy játékos, tanévkezdő nyílt napon vehetett részt. A délután során különböző állomásokon kellett német nyelvi feladatokat megoldaniuk. Voltak szituációs gyakorlatok, országismereti online kvíz, online kincskereső játék, melyben osztrák kifejezések megfejtésével jutottak el a kincsig, valamint detektív játék, ahol a szövegértési feladatok segítségével tudták megoldani a bűntényt. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, és bár a nyereményjátékon most nem sikerült nyerni, azért a nyelvtudásuk biztosan gyarapodott.


Erdei iskola Ausztriában

2023. május 21-26.

Alpesi erdei iskola Ausztriában

Három év pandémia miatti kihagyás után visszatértünk Karintiába, a már hagyományos erdei iskolai helyszínünkre. Az utazásunk célja a német nyelv gyakorlása, valamint Ausztria, azon belül is Karintia tartomány természeti szépségeinek, kulturális kincseinek, hagyományainak megismerése volt. Iskolánk 43 felső tagozatos tanulója 3 tanár kíséretében utazott el Flattachba, ahol ebben az évben a szállásunk volt.

Délelőttönként a gyerekek osztrák tanárok által vezetett nyelvórákon vettek részt. Utána estig tartó kirándulásra indultunk a bennünket körbevevő Hohe Tauern Nemzeti Parkba, és ehhez kapcsolódóan kaptak a gyerekek feladatokat, melyeket kiscsoportokban oldottak meg.

Nagyon változatos programokon vettünk részt. A teljesség igénye nélkül néhány programunk: Még az odautazás napján megálltunk Klagenfurtnál, és ellátogattunk a Minimundusba (a világ sok nevezetes épületének kicsinyített mása látható egy gyönyörű parkban). Itt csapatversenyt rendeztünk, melynek során a gyerekek német kvízkérdésekre válaszolva megtekintették a világ nevezetességeit. Majd ezek után felkerestünk egy hüllőparkot (Reptilienzoo). A néhány nap alatt két szurdoktúrán is részt vettünk (Raggaschlucht, Groppensteiner Schlucht). Ellátogattunk Gmündbe, ahol sétáltunk a gyönyörű középkori művészvárosban, felkerestük a Porsche Múzeumot, előtte azonban egy magashegyi úton busszal felmentünk Ausztria legnagyobb völgyzáró gátjához (Maltatal). Elmentünk Malnitzba, ahol a nemzeti park látogatóközpontja található. Itt a gyerekek vezetéssel ismerkedtek meg a nemzeti park növény- és állatvilágával, egyéb természeti kincseivel, majd az interaktív kiállítás kísérleteit is kipróbálhatták. Gleccservasúttal felmentünk a Mölltal-gleccserre, ahol még hógolyózni is tudtunk. Ellátogattunk egy alpesi állatparkba, ahol többek között szarvasok, őzek között sétáltunk. Hajóztunk a Millstatt-i tavon, majd meglátogattuk a városban található bencés apátságot. Felkerestük Affenberget, a makákó majmok birodalmát, ahol a majmok Európában egyedülálló módon közöttünk mászkáltak, és mutatták be tudományukat. Részt vettünk egy nagyon különleges ragadozó madár bemutatón, ahol még kőszáli sast is láttunk vadászat közben (Landskron várában). Felkerestük Bad Bleiberg bányáját, ahol kipróbáltuk a bányászcsúzdát, valamint a bányászliftet, utaztunk a hegy gyomrában a bányászvasúttal. Bányászvezetőnk bemutatta a bányában használatos eszközöket, és egy izgalmas időutazásra vitt bennünket. Ellátogattunk a különleges Bonsai Parkba, ahol egy kertész segítségével bepillantást nyerhettünk ezeknek a különleges növényeknek a világába.

Ellátogattunk korábbi táborozásaink helyszínére, Obervellach-ba, ahol a gyerekek csoportokban feladatokat oldottak meg a város főterén sétálva, például interjút készítettek helyi emberekkel.

Esténként a gyerekek útinaplót készítettek német nyelven, amelyben beszámoltak aznapi élményeikről.

Utolsó este játékos vetélkedővel zártuk a tábort, és az interjúk előadása mellett a heti csapatverseny eredményhirdetésére is sor került.

Tartalmas, élményekkel teli hat napot töltöttünk el Ausztriában.


Svábbál

2023. február 17.
                       

Több év kényszerpihenő után végre ismét sor került hagyományos svábbálunkra. A 8.a osztály tanulóinak bécsi keringője nyitotta meg a rendezvényt, majd a 3.a osztály vidám polkája következett. Az idei bál a „Magische Welt” címet viselte, és a gyerekek a műsorszámokkal el is repítették a nézőket egy varázslatos világba. Több ismert mese szereplői és története elevenedett meg a színpadon: a kis hableány, Shrek, Mary Poppins, egy dzsinn és még sok más mesebeli szereplő tűnt fel a produkciókban. Végül a tanárok előadása következett: ezúttal boszorkányokként táncoltak a színpadon, és természetesen ismét óriási sikert arattak a diákok körében. A műsort közös énekkel zárták a gyerekek.

Ezután táncos mulatság kezdődött tánctanítással egybekötve. A tombolasorsolás során pedig gazdára leltek a szülők, ill. a szponzorok által küldött ajándéktárgyak.

A bál támogatói voltak: a szülők, a Belső-Pesti Tankerületi Központ, a Goethe Intézet, a 6Szín, a Klett Kiadó, a Kolibri Színház, a Német Nagykövetség, a Neue Zeitung, az Osztrák Intézet, a Super Gym és az Új Színház.

A szülők a belépő-, támogató- és tombolajegyek megvásárlásával az iskola alapítványát támogatták. A bevétel a Terézvárosi Tudástér Alapítvány számlájára került.


Lengyel szervezésű német versenyek

2022. február 22.

Az elmúlt hónapok folyamán a 8.a osztály németes tanulói több, a lengyel testvériskolánk által szervezett német versenyen vehettek részt.
A Deutsch als Fremdsprache (nyelvtani verseny) és a Landeskunde (országismereti verseny) három fordulóból állt.
Tanulóink közül Gelencsér Blanka, Dukát Miklós és Kurucz András teljesített minden fordulóban eredményesen.
Gratulálunk a szép erdményhez!


Német csapatverseny

2021. december 2.

A Madách Imre Gimnázium által szervezett online német csapatversenyen nyolcadikos diákjaink kitűnően szerepeltek. Az egyik csapat (nevük: Wiener Schnitzel) 3. helyezést ért el, a csapat tagjai: Buti Izabella, Gelencsér Blanka, Tóth Jázmin, a másik csapat (nevük: Kartoffelsalat) pedig oklevelet kapott, a csapat tagjai: Dukát Miklós, Kecső Gergő, Kurucz András.


Márton-nap

2021. november 11.

A 6.a osztály előadásával kezdődött Márton-napi ünnepségünk. A gyerekek egy rövid színdarab keretében mesélték el a Szent Márton életéhez kapcsolódó legendákat. Előadásukat egy Márton-napi dallammal fejezték be, melyet furulyán adtak elő. Ezután a nézőközönséggel, a németes osztályokkal együtt elénekelték a német nyelvű Márton-napi dalokat, végül az elmúlt hetekben készített világító lámpásaikkal végigjárták énekelve az iskola folyosóit.
A fényképek ide kattintva tekinthetők meg.


Online német nyelvi verseny

2021. április 27.

Nyolcadik osztályos németeseink áprilisban ismét részt vettek a lengyel testvériskola szervezésében egy online nyelvi versenyen. Ezúttal nyelvtani és szókinccsel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. Többen nagyon szép eredményt értek el, Gaál Csaba pedig nagyszerű teljesítménnyel továbbjutott a második, majd onnan az utolsó fordulóba.


Online országismereti verseny a lengyel testvériskola szervezésében

2021. február 16.

Az országismereti verseny Deutschland-Österreich témájú, második fordulójában Szabó Dóra 8.a osztályos tanuló nagyon szép eredményt ért el, a 30 kérdésből 28-ra helyesen válaszolt.

A Die Schweiz-Liechtenstein témájú országismereti verseny második fordulójába továbbjutott Gaál Csaba, Gergely Anna, Sümegi Odett, Szabó Dóra és Szőlösi Abigél 8.a osztályos tanulók.

Gratulálunk a szép eredményhez!


Online német verseny

2020. december 10.

Német országismereti verseny a lengyel testvériskola szervezésében

December 10-én délután a 8.a osztály tanulói egy online országismereti versenyen vettek részt, melyet a lengyel testvériskolánk némettanárai szerveztek Lengyelországban, és a mi diákjainknak is lehetőséget biztosítottak a szereplésre. Szabó Dóra továbbjutott a következő fordulóba. Köszönjük a lehetőséget partneriskolánknak, és gratulálunk a résztvevőknek.


Nyolcadikosok németversenye

2020. november 20.

A Madách Imre Gimnázium hagyományos, nyolcadikos diákoknak szóló német nyelvi versenyét ezúttal online formában szervezték meg, melynek első fordulójáról a Mozartkugel nevű csapatunk jutott tovább. A csapat tagjai: Hicz Katalin, Szabó Dóra, Szőlősi Abigél és Maurer Dominik 8.a osztályos tanulók. Sok sikert kívánunk nekik a második fordulóhoz!


Márton-nap

2020. november 17.

A németesek egyik nagy ünnepe a tanév során a Márton-nap. Idén rendhagyó módon ünnepeltünk. November 9-13. között projekthetet hirdettünk meg, melynek keretében többféle tevékenységet végeztünk. A hét során fokozatosan állt össze egy Márton-napi kiállítás az aulában. A Szent Márton legendához fűződő ikonikus tárgyakat szerettük volna megjeleníteni, így készültek különböző technikákkal libák, templom, libaól, püspök stb. De felhasználtuk a korábbi évek díszleteit is, így kiállítottuk Szent Márton lovagi sisakját, pajzsát és a kabátot is, amit a koldussal megfelezett. Ez utóbbi jelenetet ábrázolja az aula falán elhelyezett óriás puzzle is, melyet a németes osztályok készítettek el és állítottak össze, ezzel szerettük volna az idei furcsa helyzetben is érzékeltetni, hogy mi összetartozunk. Nem múlhat el Márton-nap lámpások nélkül, idén első alkalommal hirdettünk lámpáskészítő versenyt, melyre nagyon sok kreatív megoldás érkezett. Napközben a lámpásokat a lépcsőházban lehetett megtekinteni és szavazni a legszebbre, éjszakára pedig az iskola ablakaiban helyeztük el őket, hogy így juttassuk el a jó cselekedetet szimbolizáló fényt az emberekhez. A közösen megtanult Márton-napi dalból videó készült. Bár nem vonulhattunk együtt az utcán, nem énekelhettünk együtt dalokat, de a technika segítségével mégiscsak alkottunk együtt valamit. A hét zárásaként minden osztály megfogalmazta gondolatait azzal kapcsolatban, hogy szerintük mit üzenne a mai embereknek, a mai gyerekeknek Szent Márton. Ezeket az üzeneteket szintén az aulában lehet elolvasni.
A video ide kattintva tekinthető meg.


Lengyel testvériskola

2020. szeptember
  
  

A nyár folyamán felvettük a kapcsolatot egy varsói általános iskolával, a SPOŁECZNA SZKOŁA PODSTAWOWA NR 4 IM. WŁ. GRABSKIEGO STOW WARSZAWIE-val. A cél, hogy a német nyelvet tanuló lengyel diákok és a mi németeseink között levelező kapcsolat alakuljon ki.
Megérkeztek az első levelek a lengyel diákoktól, melyeket a mi 8.a osztályos tanulóink már nagyon vártak. Nagy izgalommal bontották ki a leveleket, a felolvasást követően minden levél hamar gazdára talált. Most rajtunk a sor, hogy választ írjunk a levelekre. Reméljük, sok barátság fog kialakulni a diákok között.


Jubileumi Svábbál

2020. február 21.

Jubileumi svábbált rendeztünk iskolánkban február 21-én. A témaválasztás adta magát, hiszen idén ünnepeljük iskolánkban a két tanítási nyelvű oktatás bevezetésének 30. évfordulóját. Így az est műsora régi nagy sikerű produkciókat elevenített meg. A bált Martikán Beatrix igazgató asszony nyitotta meg.
Most is, mint mindig, a 8.a osztály keringője indította el a produkciók sorát. Ezután az 5.a osztály polkájával Tirolban érezhették magukat a vendégek. Az 1.a tanulói megjelenítették Ursulát, a falánk hernyót, ami a tánc végére gyönyörűséges pillangóvá fejlődött, és társaival vidáman röpködött a zöldségek között. A 2.a egy nagy kedvencet, Schnapit, a kedves krokodilkölyköt és kalandjait mutatta be. Ezután űrutazás részesei lehettek a jelenlévők egy kis egérrel a 3.a osztály koreográfiáját megtekintve. A 4.a megelevenítette Éder mester műhelyének csintalan kis koboldját, Pumuklit, akinek huncutkodása és csínytevései fokozták tovább a hangulatot. Szambázó cicaként tért vissza újra az 5.a osztály a színpadra. A 6. a flamenco táncosai idézték meg Spanyolországot és egy kivételesen igen békés bikaviadalt. Egy népszerű musical, a Rómeó és Júlia részletét állította színpadra a 7.a osztály.
A 8.a is visszatért, és vele együtt az elmúlt hét év svábbáljainak saját produkcióiból összeállított színes egyvelege zárta a visszaemlékezést.
A pedagógusok meglepetés koreográfiája sem maradt el, ami szintén egy nagy sikerű és gyakran emlegetett fellépés felújítása volt.
A műsorblokkot a nyolc évfolyam németes osztályainak közös éneklése zárta.
Az est további részében tombola és tánc következett.
A rendezvény támogatói voltak: Elmű, Goethe Institut, Klett Kiadó, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Neue Zeitung Junior, SuperGym, valamint az iskola alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány.
Fotók megtekintése


Márton-nap

2019. november 11.

A hagyományoknak megfelelően megünnepeltük iskolánkban a Márton-napot. A program lampionos felvonulással kezdődött. A gyerekek, a pedagógusok és a szülők együtt körbejárták a környező utcákat Márton-napi dalokat énekelve, az általuk korábban készített lámpásokkal a kezükben. Az iskolában a 6.a osztály színdarabjával folytatódott a délután. Egy képzeletbeli tehetségkutató show kerettörténetébe ágyazva három produkciót bemutatva, egészen különböző módon dolgozták fel a püspök élettörténetét: a hagyományos színdarab mellett mozgásszínházi verziót is láthattunk, sőt rappeltek is a fellépők. Az est a vendéglátással zárult. A gyerekek a szülők által megterített asztaloknál válogathattak a finomabbnál finomabb édességek közül, a szülőket pedig libazsíros kenyérrel és lilahagymával kínáltuk.

Fotók megtekintése

Alpesi erdei iskola Ausztriában

2019. október 2-7.

A már hagyományos ausztriai erdei táborozásunkra idén október elején került sor. Utazásunk célja a német nyelv gyakorlása, Ausztria, azon belül is Karintia tartomány természeti szépségeinek, kulturális kincseinek, hagyományainak megismerése volt. Iskolánk 38 felső tagozatos tanulója 3 tanár kíséretében utazott el Obervellachba.

Délelőttönként a gyerekek osztrák tanárok által vezetett nyelvórákon vettek részt. Utána vagy a városban maradtunk és a gyerekek csoportokban feladatokat oldottak meg a város főterén sétálva, például interjút készítettek helyi emberekkel, információkat kerestek meg előre megadott kérdésekhez, vagy estig tartó kirándulásra indultunk a bennünket körbe vevő Hohe Tauern Nemzeti Parkba, és ehhez kapcsolódóan kaptak a gyerekek feladatokat.

Nagyon változatos programokon vettünk részt. A teljesség igénye nélkül néhány programunk: Még az odautazás napján megálltunk Klagenfurtnál, és ellátogattunk a Minimundusba (a világ sok nevezetes épületének kicsinyített mása látható egy gyönyörű parkban), ill. egy hüllőparkba (Reptilienzoo). A néhány ott töltött nap alatt két szurdoktúrán is részt vettünk (Raggaschlucht, Groppensteiner Schlucht). Sétát tettünk Gmündben, ahol felkerestük a várat, sétáltunk a gyönyörű középkori művészvárosban, felkerestük a Porsche Múzeumot, majd egy magashegyi úton busszal felmentünk Ausztria legnagyobb völgyzáró gátjához (Maltatal). Elmentünk Malnitzba, ahol a nemzeti park látogatóközpontja található. Itt a gyerekek interaktív kiállítás keretében ismerkedtek meg a nemzeti park növény- és állatvilágával, valamint egyéb természeti kincseivel. Gleccservasúttal felmentünk a Mölltal-gleccserre, ahol még hógolyózni is tudtunk. Utaztunk magashegyi vasúttal (Kaiserburgbahn), ellátogattunk egy alpesi állatparkba, ahol többek között szarvasok, őzek között sétáltunk. Hajóztunk a Millstätt-i tavon, majd meglátogattuk a városban található bencés kolostor apátságát. Felkerestük az Affenberget, a makákó majmok birodalmát, ahol Európában egyedülálló módon közöttünk mászkáltak és mutatták be tudományukat a majmok. Részt vettünk egy nagyon különleges ragadozó madár bemutatón, ahol még kőszáli sast is láttunk vadászat közben (Landskron várában).

Az idei utazásunk annyiban volt különleges, hogy az obervellach-i polgármester meghívására részt vettünk a városka szüreti fesztiválján (Erntedankfest). Az osztrák népviseletbe öltözött emberek hagyományosan feldíszített szüreti kocsik között felvonulása felejthetetlen élményt jelentett mindannyiunknak. Magyar népzenei, néptánc műsorunkat a város főterén felállított színpadon adtuk elő óriási sikerrel. Jövőre is várnak vissza bennünket!

Utazásunkat Terézváros Önkormányzata jelentős összeggel támogatta.

Fotók megtekintése

Svábbál

2019. március 1.

Március 1-jén rendeztük meg hagyományos rendezvényünket, a svábbált. Az estet a 8.a osztály bécsi keringője indította. Ezt követően az alsó tagozatos osztályok különböző sváb táncokat mutattak be.
Az idei bál témáját a sport adta, mivel Budapest elnyerte az Európa Sportfővárosa kitüntető címet. Először az 5.a osztály a kézilabda fortélyaiba avatta be a közönséget, majd a 6.a osztály előadásában láthattuk, hogyan lehet szívből szurkolni kedvenc csapatunknak.
Ezután az 1.a osztály különböző sportágak színes palettáját tárta elénk, többek között a focit, a teniszt, az úszást és a kosárlabdát. A 2.a osztály megmutatta, mit jelent fittnek lenni a mindennapokban. A 3.a az állatok világába röpítette a közönséget, melynek során kiderült, hogy ők – akárcsak a gyerekek - soha nem tudnak elfáradni. A 4.a osztály bebizonyította, hogy a tánc is sport, majd a 7.a visszaidézte nekünk a 2014-es futballvilágbajnokság emlékezetes pillanatát, a német válogatott győzelmét. A műsor zárószámában visszatért a 8.a osztály mint Sportinator, és egy kicsit megmozgatta a kedves közönséget is, majd a végére kiderült, hogy ők melyik sportágban a legjobbak. Idén sem maradt el a pedagógusok meglepetés koreográfiája, melyben soha el nem fáradó tigrisekké alakultak át a közönség nagy örömére. A gyerekek a műsor lezárásaként egy közös dallal búcsúztatták el a telet a sípályák hangulatát idézve.
A műsort tombolasorsolás és tánc követte. A rendezvényt személyesen tisztelte meg részvételével Bach Dorottya, a Neue Zeitung Junior szerkesztője, aki értékes tombolaajándékokat ajánlott fel. További támogatók voltak még: az iskola saját alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány, a Supergym Sport és Fitnesz Központ, az Österreich Institut Budapest, a Forum Kino, az FKF Zrt., a Radnóti Miklós Színház, a Budapesti Német Nagykövetség, a Goethe Institut és az Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zenei Gyűjtemény.
Fotók megtekintése


Márton-nap

2018. november 9.

A hagyományos rendezvény ismét az utcai lampionos felvonulással kezdődött: a gyerekek a maguk által készített kis világító lámpásokkal a kezükben, Márton-napi német dalokat énekelve járták be a környező utcákat. A menet élén a római zsoldoskatona jelmezébe öltözött lovas haladt. Az iskolába visszaérve a 6.a osztály tanulói egy kis színdarabot adtak elő, amelyben idén a korábbi hagyományoktól eltérően egészen újszerű módon mutatták be a püspök életét: egy képzeletbeli televíziós kvízjáték adta a keretet, sőt a közönség is részt vehetett a játékban. A múlt felidézése után osztályonként egy-egy asztalnál helyet foglalva tölthették együtt az estét a gyerekek és a szülők, a gyerekek természetesen édességet kaptak jutalmul. A programot a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. Kulturális pályázatán elnyert pénzből, és iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány támogatásából valósítottuk meg.
Fotók megtekinthetők itt
valamint megtekinthetők itt
Hatoscsatorna beszámoló megtekintése