Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42

Miniszobor-projekt

Miniszobor-projekt

 

Barangoló
Indulj el egy úton!

Barangoló

 

Honfoglaló

Honfoglaló

 

Az iskola facebook oldala elérhető a képre kattintva

 


 


Irány Varsó!Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”
Miniszobor-projekt

2023. szeptember 11.Nagy sikerű korábbi projektjeink (Honfoglaló; Barangoló) után egy újabb, ezúttal városnéző kihívásra hívunk mindenkit. Ebben a tanévben a Kolodko-szobrok nyomába eredünk. Fedezzük fel és keltsük életre az apró bronzszobrokat!

A) „Trófeagyűjtés”

A feladat egyszerű: Minél több Kolodko-szobrot kell felkeresni, és a szobor mellett egy képet készíteni, amit a miniszobor@terket.hu címre kell elküldeni. (A fényképeket nem publikáljuk, csak addig őrizzük, amíg a projekt tart.)

B) Alkotóművészet

1. „Keltsd életre a szobrot!” – A szobrot valamilyen hozzá illő tárggyal, ruhadarabbal, eszközzel kell fotózni! Pl. Gombóc Artúr szobrát csokival.

2. „Légy te is szobrászművész!” – A szobor mását bármilyen tetszőleges anyagból (pl. gyurmából, agyagból) kell elkészíteni. Digitális technikával, 3D nyomtatóval is lehet dolgozni.

3. „Alkoss szabadon!” – Kit hogyan ihlet meg a szobor? Lehet nevezni verssel, történettel, festménnyel, rajzzal…

Izgalmas felfedezést és jó alkotást kívánunk mindenkinek!

A „trófeagyűjtés” és az alkotóművész kategória győztesei jutalomban részesülnek. Egy tanuló akár az összes kategóriában indulhat.