Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42


Irány Varsó!

Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”Irány Varsó!

Irány Varsó!
 
Elindult a diákokból, szülőkből és pedagógusokból álló lelkes csapat Varsóba. A virtuális futás január 1-jén kezdődött. Az első napon 11-en teljesítették a maguk elé tűzött célt. A lefutott távok átlaga 4,89 km lett, vagyis ennyit tett meg szabályaink szerint a csapat a 687 km-ből.
A csapat pillanatnyi helyzetét a főoldal tetején látható ábrán lehet nyomon követni.
A start napján készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.Úton Varsó felé: Vác

2021. január 12.

A szülőkből, gyerekekből és pedagógusokból álló csapat már a Dunakanyarhoz ért a virtuális futás keretében. Útközben igyekeznek megismerni a nevezetes helyeket, így elsőként Vácról készült egy kis ismertető, melyben szó volt a Duna-part érdekes építményeiről, a Kőkapuról és két lengyel vonatkozású történelmi eseményről is, amely Vácot is érintette. A Vácról szóló bemutatót az iskola összes tanulója láthatta.


Irány Varsó: A Börzsöny lábainál Szlovákia felé

2021. január 19.

Az elmúlt héten a futók átlépték a magyar-szlovák határt. A csapat létszáma is nőtt, két diák és egy szülő csatlakozott a társasághoz. A hideg idő ellenére is minden nap sokan futottak.
Közben megcsodálhatták a Börzsöny természeti szépségeit, növény- és állatvilágát - legalábbis virtuálisan, a hegységről készült ppt-t megnézve.

A legfrissebb képek ide kattintva láthatók.


Irány Varsó!

2021. március 22.

Már Lengyelországban fut a csapat, Krakkót is elhagyták a futók.
Időközben gyarapodott is a csapat, több szülő és diák jelentkezett futásra.

Az elmúlt hetekben a magyar határtól egészen a lengyel határig jutottak Szlovákián át. Útközben - virtuálisan - megcsodálhatták a Felvidék történelmi emlékeit és természeti szépségeit. Majd átlépve a lengyel határt folytatják útjukat a kitűzött cél, Varsó felé.
Erről a szép útszakaszról készített Bodor Ivána 8.b osztályos tanuló egy csodaszép videót, amelyet a futók és az iskola tanulói is megtekinthettek.


Közeledünk Varsóhoz!

2021. április 13.

Az Irány Varsó! programban résztvevő futók (napi átlaggal számolva) már 555 km-t tettek meg Budapesttől, és hamarosan Varsóba érnek. A kezdeti létszám jócskán megnőtt, több szülő és tanuló is csatlakozott a csapathoz.
Az idő is egyre tavasziasabb - kivéve az áprilisi időjárás szeszélyének köszönhető téliesen hideg napokat.
Az itt látható szívderítő képet az egyik futó készítette a Városligetben.