Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42

Miniszobor-projekt

Miniszobor-projekt

 

 


Barangoló
Indulj el egy úton!

Barangoló

 

Honfoglaló

Honfoglaló

 

Az iskola facebook oldala elérhető a képre kattintva

 


Irány Varsó!Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”

Kedves Olvasók!

A „fül” megnyitásakor látható szám arra utal, hogy mennyi év telt el a két tanítási nyelvű oktatás bevezetése óta iskolánkban. Itt híreket olvashatnak majd olyan eseményekről, amelyek jelenleg zajlanak az intézményben az éppen aktuális évfordulóhoz kapcsolódva, valamint beszámolókat az elmúlt 30, 31 … év történéseiről.


33 ötös

2022. szeptember 6.

A 2022/2023-as tanévben már 33 ötöst kell gyűjteni annak a diáknak, aki szeretne jutalmul (a jól elvégzett munka után érzett örömön túl) egy iskolai logóval ellátott tollat kapni. 33 éve indult el iskolánkban a két tanítási nyelvű oktatás, ehhez kötődik a 33-as szám. Tavaly 32 toll után járt a jutalomtoll, és bizony nagyon gyorsan fogyott a készlet. Volt olyan tanuló, aki öt tollat is választhatott magának, vagyis az év során több, mint 160 ötöst gyűjtött.


31 ötös

2020. november 6.

Az elmúlt tanév során – a 30 éves évforduló apropóján – a diákok minden összegyűjtött 30 db ötös után egy golyóstollat kaptak ajándékba, mely az iskola logójával van ellátva. Aki ügyes volt, az akár több színben is megszerezte a tollat. Ebben az évben is folytatódik az akció, de most már 31 darab ötös után jár a toll. Bár még csak a tanév elején járunk, máris nagyon sok diák jelentkezett az első tollért, vagyis már összegyűjtött 31 ötöst. Gratulálunk nekik. Reméljük, minden diákunk részesül majd az év során a kis ajándékból.


„30 évesek voltunk” - tavaly …

2020. november 6.

A 2019/2020-as tanévben ünnepeltük a harmincadik évfordulóját annak, hogy elkezdődött a két tanítási nyelvű oktatás iskolánkban, egészen pontosan a mai intézmény egyik jogelődjében, a Hegedű utcai iskolaépületben. Sok szép emlék és eredmény fűződik ehhez a harminc évhez. Úgy terveztük, hogy több programot szervezünk az év során, amelyek alkalmat adhatnak például az egykor itt tanító pedagógusok és a valamikori diákok találkozására, vagy megismertethetik az iskola mai tanulóival a három évtized történéseit. Kiállítást, témanapot, öregdiák találkozót szerettünk volna szervezni. Létrehoztunk egy facebook oldalt is, ahol meghirdettük a programokat. Nagyon sok egykori kollégánk és diákunk írta, hogy mennyire örül a kezdeményezésnek és annak, hogy találkozhatnak egymással egy közös program keretében. Sajnos a terveket a koronavírus járvány miatt nem tudtuk megvalósítani. A járvány elmúltával talán lesz mód a programok legalább egy részének megvalósítására.