Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42

Honfoglaló

Honfoglaló

 


Irány Varsó!

Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”


Önkormányzati hírek (archívum)

Tartalom:
2017-2018-as tanév
2016-2017-es tanév
2015-2016-os tanév
2014-2015-ös tanév

Önkormányzati hírek 2017-2018-as tanév

Terepgyakorlat

2018. július 4-6.

A nyári szünidő kezdetén iskolánk hét pedagógusa vett részt - a kerület más pedagógusainak társaságában - a Matokanovic Lídia, Terézváros önkormányzata környezetvédelmi tanácsnokának szervezésében, az önkormányzat anyagi támogatásával megvalósult három napos terepgyakorlaton a Szigetközben és a Győri-medencében.
A kirándulás célja az volt, hogy a környezeti nevelés előtérbe helyezésével lehetőséget teremtsen hazánk tájainak, kultúrtörténeti értékeinek megismerésére.
A sokszínű program részeként ellátogattak Pannonhalmára. A felújított épületegyüttes megtekintése után megcsodálták a gyógynövénykertet, gyakorlati bemutatót láthattak a levendula feldolgozásáról. Mosonmagyaróváron előadást hallhattak a szélfarm tervezéséről és megvalósításáról. A szél energiája után a víz energiája következett Bősön. Lipót felé rövid megállót tettek a hédervári kastélynál. Nem maradt ki a lipóti pékség látogatóközpontjának a megtekintése sem. Délután a Duna-holtág élővilágát fedezték fel. A terepgyakorlat a tatai Fényes-tanösvény bejárásával folytatódott. A program zárásaként Agostyánra - az ökofaluba - látogattak, ahol ismerkedtek a fenntartható faluval, alternatív energiákkal. A terepgyakorlat során szerzett ismereteket a pedagógusok fel tudják használni a tanórákon, élményszerű beszámolóval színesíthetik a tananyagot. Az osztályok kirándulástervezéséhez hasznos ötleteket meríthetnek.


Önkormányzati hírek 2016-2017-es tanév

Terepgyakorlat - 2017


A nyári szünidő kezdetén iskolánk hat pedagógusa vett részt – a kerület többi iskolájában, ill. óvodájában dolgozó pedagógusainak társaságában - a Matokanovic Lídia, Terézváros önkormányzata környezetvédelmi tanácsnokának szervezésében, az önkormányzat anyagi támogatásával megvalósult három napos terepgyakorlaton a Zemplén-hegységben. A kirándulás célja – mint minden évben – az volt, hogy lehetőséget teremtsenek arra, hogy a pedagógusok megismerjék hazánk különböző tájainak természeti szépségeit, valamint mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek a környezettudatos magatartás példái. A gazdag program része volt például Gibárton a törpe vízerőműnek, a hollóházi porcelánmanufaktúrának, Füzér várának és Vizsolyon az első magyar nyelvre fordított Bibliának a megtekintése. Saját szemükkel láthatták a Tokaj-Hegyalján borűrmértéknek számító, helyi mesteremberek által készített gönci hordót. Eljutottak Komlóskára is, ahol a falu polgármestere mutatta be a teljes önellátásra berendezkedő öko falut. A polgármester a meglévő környezeti adottságok felhasználásával munkát, megélhetést biztosított az ott élő embereknek, adókedvezménnyel pedig vállalkozásokat csábított a településre. Kirándulást tettek a Megyer-hegyen lévő tengerszemhez, aminek a helyén régen malomkő bánya működött. A sátoraljaújhelyi kalandparkban lehetőség nyílt egy kis bátorságpróbára is. A terepgyakorlat során szerzett ismereteket a pedagógusok fel tudják használni a tanórákon, élményszerű beszámolóval tudják színesíteni, kiegészíteni a tananyagot, az osztályok kirándulástervezéséhez pedig hasznos ötleteket meríthetnek.


Önkormányzati rendelet

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent Terézváros Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017. (II.23.) rendelete a terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról.
A rendelet tartalmaz változásokat és újdonságokat is. A rendelet alapján készült rövid összefoglaló megtekinthető itt.


Civil pályázat


Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánk alapítványa a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzata által kiírt tavaszi civil pályázaton 260 000 Ft-ot nyert pódium bérlésére az angol estre és a svábbálra, valamint év végi jutalomkönyvek vásárlására.


Támogatás

Az Önkormányzat nevében Hassay Zsófia polgármester az alpolgármesteri keret terhére 200 000 Ft összegű egyszeri támogatást nyújtott iskolánk alapítványa részére kamera, laptop és stúdió berendezések vásárlására. Az eszközöket megvásároltuk, és már használatba is vettük azokat. Köszönjük a támogatást!


Önkormányzati hírek 2015-2016-os tanév

Támogatás

2016. május 6.

Az önkormányzat által meghirdetett tavaszi környezeti nevelési támogatás igénylésére nyílt lehetőségünk, ezen belül a tavaszhoz, nyárhoz kapcsolódó programok megvalósítására. Ennek keretében 100.000 Ft-ot kaptunk virágföld, balkonládák, szelektív szemetesek, dísznövények, növényápoló szerek és eszközök vásárlására.


Muskátli

2016. április 23.
Könyvgyűjtés

Április 23-án, a Föld napján iskolánk 50 tő muskátlit kapott Terézváros önkormányzatától a Hunyadi téren. A virágokat Matokanovic Lídia képviselőasszony, a Környezetvédelmi és civil kapcsolatok tanácsnoka adta át. Cserébe Kerekes István 7.b osztályos tanuló leadta az iskola tanulói által gyűjtött veszélyes hulladékot (használt elemeket). A muskátlik tetőkertünket fogják díszíteni.


Zöldítés


Karácsony előtt nagy örömmel láttuk, hogy az iskola előtti kerítéssel körülvett tér, ahol diákjaink gyakran játszanak, gyönyörű díszítést kapott. A kerítés mentén faládákban zöld növények veszik körbe a teret, elválasztva ezzel az utca forgalmától, és egyben otthonossá is téve azt. Még a tavalyi évben Zoltán atyával közösen kértük ezt a kerületi önkormányzattól, és kérésünket most teljesítették. Köszönjük a hatodik kerületi önkormányzatnak!


Jégpálya a Hunyadi téren

forrás: terezvaros.hu

November 30-án délután nyílt meg a Hunyadi téren a kerület lakosai és a kerületi óvodákba és iskolákba járó gyerekek számára ingyenesen használható jégpálya. Az ünnepélyes megnyitón iskolánk tanulója, Glózik Emese mutatta be gyönyörű kűrjét, majd a 4.a osztály tanulói vették először birtokba a pályát.

Beszámoló a terezvaros.hu-n.


Tájékoztatás

A Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. őszi pályázatán iskolánk 85.000 Ft-ot nyert a Népek napja, és 60.000 Ft-ot a Karácsonyváró szombat elnevezésű programjainkra.


Önkormányzati hírek 2014-2015-ös tanév

Elismerések

Az idén Terézváros önkormányzatának képviselő-testülete a Terézváros közoktatásáért díjat Dálya Emília testnevelő tanárnőnek, kolléganőnknek ítélte oda. Kiemelkedő pedagógiai munkáért elismerésben Balaskóné Hózer Éva és Nagyné Bedők Ágota tanítónők részesültek. Köszönjük eddigi munkájukat, és gratulálunk az elismerésekhez!
Újságcikk megtekintése

Terézváros kiváló diákja elismerést Hassay Zsófia polgármestertől az iskolánk aulájában rendezett díjátadó ünnepségen harminchét tanulónk vehetett át:
Hoffmann Matthias, Szalay Ferenc, Bóka Berta, Glózik Emese, Puszti Dániel Balázs, Geréb Hanna, Vajda Ádám, Dali Barbara Henrietta, Rácz Dóra Csenge, Kovács Noel, Körmendi Janka, Jackson Szófia, Názer Lili, Bődi Hanna, Méhes Laura, Paszternák Hanna, Kuba Nikoletta, Hadházi-Borsos Mátyás, Végső Panna Boglárka, Gazdag Orsolya, Osman-Tousn Maruan, Ádám Zsolt, Bükszegi Olivér, Kerekes István, Tóth Dorottya Berta, Tóth Napsugár Anna, Jegorov Antónia, Kelemen Hanna, Szántó Aisa, Vértes Lili, Kalmanovits Anna, Ambrus Zsigmond, Knee Klara Olivia, McAllister Shannon, Sirály Benő György, Bősz Anna Krisztina és Markó Sára.
Azok részesülhettek az elismerésben, akik fővárosi, országos és nemzetközi tanulmányi vagy sportversenyen első, második, harmadik helyezést értek el. További szép eredményeket kívánunk, és gratulálunk a díjakhoz!


Iskolánk zöldítés keretében kitavaszodottAnyagi támogatást kaptunk az Önkormányzat képviselő asszonyától, Matokanovic Lidia környezetvédelmi és civil kapcsolatok tanácsnokától. A felkínált lehetőség keretében vettünk új növényeket, díszcserjéket, melyeket az aulában, rózsatöveket a tetőkertben helyeztünk el. Az egyik nagy ládába fűszernövényeket, mint pl.: mentát, kakukkfüvet, citromfüvet ültettünk. Lépcsőházunk fordulójába is terveztünk zöldítést, így vettünk balkonládákat és bele futó, terebélyes zöld növényeket. Az alsós osztályok ismét kitehették muskátlis ládájukat a tetőkerti korlátra, miután Robi bácsi új földdel frissítette fel azokat. Köszönjük szépen!


Pályázatok

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy iskolánk a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt tavaszi pályázatain sikeresen indult.
Kulturális témakörben a Hagyományok Háza által szervezett Pünkösdölő programra nyertünk 130 000 Ft-t, melyen májusban fogunk részt venni alsó és felső tagozatos diákjainkkal harmadiktól hatodik évfolyamig.
A sportpályázaton 252 570 Ft-t nyertünk versenyek rendezésére és sporteszközök beszerzésére.