Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42

Honfoglaló

Honfoglaló

 


Irány Varsó!

Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”


Iskolai hírek (archívum)

Tartalom:
2017-2018-as tanév
2016-2017-es tanév
2015-2016-os tanév
2014-2015-ös tanév

Iskolai hírek 2017-2018-as tanév

Kitüntetés

2018. augusztus 3.

Csatai László néptáncpedagógus kollégánk részére Magyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta a magyar népi kultúra hagyományainak megőrzését és ápolását, valamint a táncházmozgalom népszerűsítését szolgáló munkája elismeréseként.
Kitüntetéséhez gratulálunk!

 


Iskolai hírek 2016-2017-es tanév

1. félévi nyertes pályázatok


Az Eötvös 10 őszi Kulturális pályázatán Márton-napi molinó csináltatására 70.000 Ft-t, és karácsonyváró kézműveskedésre, programokra 101.540 Ft-t nyertünk.
Az Eötvös 10 őszi sport pályázatán 200.000 Ft-t nyertünk ugródomb vásárlására.


Gyümölcs


Az 1-6. évfolyamok az iskolagyümölcs program keretében kapnak gyümölcsöt és gyümölcslevet hetente. Ezt kiegészítendő a hetedik és a nyolcadik évfolyam az önkormányzat által biztosított keretből kap heti rendszerességgel banánt és mandarint novembertől.


Tájékoztató – Terézvárosi Tudástér Alapítvány

Kedves Szülők!

Köszönjük, hogy hozzájárultak az alapítványi est sikeréhez. Nagyon sokan vásároltak támogatói jegyet, sokaktól kaptunk felajánlást a tombolához, és nem utolsó sorban sokan eljöttek személyesen, hogy együtt töltsenek velünk egy tartalmas estét. Reméljük, jól érezték magukat.

Az este más szempontból is sikeres volt: a költségek levonása után 318.650 Ft tiszta haszon keletkezett, melyet befizettünk az alapítvány számlájára.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az alapítvány a Terézváros önkormányzata által kiírt civil pályázaton 260.000 Ft-ot nyert három iskolai rendezvényre: a sport- és egészségnapra, a Márton-napra és az országos német nyelvi versenyre.


Iskolai hírek 2015-2016-os tanév

Adomány

2016. április 25.

Egykori tanítványunk édesapja jóvoltából nagy csomag érkezett a Coats Hungary Kft.-től. A dobozokban fonalak, kötő- és horgolótűk, hímzőkeretek, csatok, patentok és más, kézimunkázásra alkalmas anyagok rejtőztek. Mindezeket jól tudjuk használni technika órákon, de akár a nyári táborokban is. Köszönjük az adományt.


Papír zsebkendő adomány


Egy szülő felajánlotta, egy másik ideszállította, Bea néni szétosztotta, az osztályfőnökök elvitték... a gyerekek pedig megkapták...
A „legjobbkor”, a náthás időszak, az influenzajárvány közeledtekor kaptuk a raklapnyi papír zsebkendőt. Köszönjük a kedves szülőknek, hogy gondoltak ránk.


Ovis hívogató

A leendő első osztályosokat várjuk szeretettel játékos német nyelvi előkészítő foglalkozásokra 2015. november 26-tól, csütörtökönként 16.00-16.45-ig.
A foglalkozásokat Boros Detti néni tartja.
Az előzetes jelentkezéseket várjuk az iskola titkárságán, a 321-7349-es telefonszámon.


Kedves Szülők!

Iskolánk házirendjét a hatályos jogszabályok és iskolánk mindennapos működése alapján átdolgoztuk. 2015. október 13-tól megtekinthető honlapunkon, iskolánk könyvtárában 8 és 16 óra, és a titkárságon 8 és 17 óra között. Az új házirend 2015. október 19-én lép hatályba.


Tájékoztató

Iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány jóvoltából két projektorral gazdagodott iskolánk, melyeket a német és angol nyelvi munkaközösség kapott a nyelvoktatás színvonalának emelésére.

A földszinten lévő könyvtár melletti helyiséget Terézváros Önkormányzatának jóvoltából tornaszobává alakítottuk, felszerelve a szükséges eszközökkel, ahol a gyógytestnevelés órák zajlanak majd.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottsága Tehetségpont működési kérelmünket elfogadta, és 2015. szeptember elsejével Regisztrált Tehetségpont lettünk.


Iskolai hírek 2014-2015-ös tanév

Német nyelvvizsga eredmények

Iskolánk a Német Tartományok Kultuszminisztérium Konferenciájának Magyar Állam által elismert DSD I. nyelvvizsgájának (Német Nyelvi Diploma) hivatalosan elismert vizsgahelye. Ez egy B1-es szintű egynyelvű komplex nyelvvizsga, melyet a nyolcadik évfolyamosok tehetnek le.
Ebben a tanévben mind a 19 tanulónk nyelvvizsgázott. Egy tanulónk az Osztrák Intézet akkreditált ÖSD B2-es nyelvvizsgáját tette le sikeresen. A többiek a DSD vizsgát választották.
A 18 tanulóból 15-en komplex B1-es nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizonyítványt szereztek. Két tanuló A2-es bizonyítványt kapott, amelyben több részterületen B1-es szintet értek el.
A tanulók a nyelvvizsga bizonyítványukat a ballagáson vehették át.
Gratulálunk a sikeres eredményhez!


Óvodás látogatók

2015. március 11.

Látogatóban jártak nálunk a Fasori Kicsinyek óvodájának óvodásai. Az 1.a osztály német környezetismeret óráján vettek részt. Megnézték, hogy mennyi mindent tanultak már elsőseink az év eleje óta, és be is kapcsolódtak a foglalkozásba: együtt énekeltek és barkácsoltak a nagyokkal. Nem érkeztek üres kézzel: ajándékot hoztak az iskolásoknak; ők sem mentek el üres kézzel, mert egyrészt magukkal vitték a kis állatfigurát, amit az órán készítettek, másrészt azt a sok élményt, amit a nálunk töltött idő alatt szereztek.


Kompetenciamérés

A 2014 májusában a 6. és 8. évfolyamos tanulók részvételével lezajlott Országos kompetenciamérés eredményei a tanulók mérési azonosítóival megtekinthetők az Oktatási Hivatal honlapján.


Virtuózok

2014. november 24.

Kiss Zoltán 6.a osztályos tanulónk, a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató verseny középdöntőjéig jutott. Gratulálunk!


Ovis hívogató

2014. november 7.

A leendő első osztályosokat várjuk szeretettel játékos német nyelvi előkészítő foglalkozásokra 2014. november 25-től, keddenként 16.00-16.45-ig.
A foglalkozásokat Boros Detti néni tartja.
Az előzetes jelentkezéseket várjuk az iskola titkárságán, a 321-7349-es telefonszámon.


Kedves Szülők!

2014. szeptember 19.

Tájékoztatjuk önöket, hogy iskolánk régi alapítványa, a Prófécia Alapítvány megszűnt. Új alapítványunk, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány azonban várja felajánlásaikat. Adójuk 1%-át viszont csak 2016. január 1-től tudja az alapítvány fogadni.