Szikrázó napsütés, üde zöld lankák……

A két éves Comenius projekt utolsó állomásaként 5 csodálatos napot tölthettünk Németországban, a Frankfurttól mindössze másfél órányi távolságra lévő Kirn városkában. A projekt céljához méltóan (egészséges élet, egészséges Európa) időnk nagy részét a friss levegőn, aktív mozgással töltöttük. A kalandparkban mezítlábasan jártunk be talpbizsergető, vizes, szúrós, homokos utakat. Meglátogattuk Európa legnagyobb szabadtéri só-inhalálóját, ahol 4-5 méter magas falakról csordogált lassan a sós víz telítve a levegőt finom, gyógyító párával. Bebarangolhattunk egy középkori várat a Rajna-mentén, amelynek legmagasabb bástyájáról nézve a folyón közlekedő hajók csak kis maketteknek tűntek. Megkóstolhattuk a vidék híres borait, melyek világszerte nevet szereztek termelőiknek, de mi magyarok - némi elfogultsággal- mégis csak a mi hazai borainkat emlegettük. Kirándultunk Mainz városába is, ahol a híres székesegyház után Chagall csodálatos festett templomüvegeiben gyönyörködhettünk.
A két éves közös munkánk befejezéseként (Ausztria, Litvánia, Lettország, Lengyelország, Németország, Magyarország) egy hat lapból álló piramist készítettünk. Vágtunk, ragasztottunk, festettünk, téptünk, beszélgettünk, alkottunk. A végeredmény egy másfél méter magas, álló, mind a hat ország kreativitását bemutató alkotás lett, amely az iskola udvarán, büszkén jelképezte együttműködésünket.
A sok élmény felgyorsította az idő múlását, elrepült ez a pár nap. Betekinthettünk egy kisváros életébe, megismerhettük a környéket, de ami a legfontosabb: közelebb kerülhettünk mi tanárok, kollegák, gyerekek egymáshoz.
Az utazás résztvevői: Kajtár Kinga 5.a, Horváth Dorottya 7.a, Dr. Rábainé Fülerp Judit, Schiberna-Fotta Andrea, Nagy Tiborné, Mészáros Gergő és Kellerné Marton Eszter.