Jelenleg hét van.

Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42


Regisztrált Tehetségpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”
A sport legyen a tied! program

Mérj, vizsgáld meg, kísérletezz! emléklap

Tudásbajnokság Oklevél

Iskolai hírek (archívum)

Tartalom:
2016-2017-es tanév
2015-2016-os tanév
2014-2015-ös tanév

Iskolai hírek 2016-2017-es tanév

Önkormányzati rendelet

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent Terézváros Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017. (II.23.) rendelete a terézvárosi gyermek- és diákjóléti támogatásokról.
A rendelet tartalmaz változásokat és újdonságokat is. A rendelet alapján készült rövid összefoglaló megtekinthető itt.


1. félévi nyertes pályázatok


Az Eötvös 10 őszi Kulturális pályázatán Márton-napi molinó csináltatására 70.000 Ft-t, és karácsonyváró kézműveskedésre, programokra 101.540 Ft-t nyertünk.
Az Eötvös 10 őszi sport pályázatán 200.000 Ft-t nyertünk ugródomb vásárlására.


ZöldítésA 6. kerületi Önkormányzattól 100 000 Ft támogatást kaptunk iskolánk zöldítésére. Növényeket, balkonládákat, virágföldet és szelektív kukákat vásároltunk a pénzösszegből.
Április 22-én, szombaton a Föld napja alkalmából a Hunyadi téren veszélyes hulladékért cserébe 50 tő muskátlit kaptunk.


Civil pályázat


Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánk alapítványa a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzata által kiírt tavaszi civil pályázaton 260 000 Ft-ot nyert pódium bérlésére az angol estre és a svábbálra, valamint év végi jutalomkönyvek vásárlására.


Támogatás

Az Önkormányzat nevében Hassay Zsófia polgármester az alpolgármesteri keret terhére 200 000 Ft összegű egyszeri támogatást nyújtott iskolánk alapítványa részére kamera, laptop és stúdió berendezések vásárlására. Az eszközöket megvásároltuk, és már használatba is vettük azokat. Köszönjük a támogatást!


Gyümölcs


Az 1-6. évfolyamok az iskolagyümölcs program keretében kapnak gyümölcsöt és gyümölcslevet hetente. Ezt kiegészítendő a hetedik és a nyolcadik évfolyam az önkormányzat által biztosított keretből kap heti rendszerességgel banánt és mandarint novembertől.


Tájékoztató – Terézvárosi Tudástér Alapítvány

Kedves Szülők!

Köszönjük, hogy hozzájárultak az alapítványi est sikeréhez. Nagyon sokan vásároltak támogatói jegyet, sokaktól kaptunk felajánlást a tombolához, és nem utolsó sorban sokan eljöttek személyesen, hogy együtt töltsenek velünk egy tartalmas estét. Reméljük, jól érezték magukat.

Az este más szempontból is sikeres volt: a költségek levonása után 318.650 Ft tiszta haszon keletkezett, melyet befizettünk az alapítvány számlájára.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az alapítvány a Terézváros önkormányzata által kiírt civil pályázaton 260.000 Ft-ot nyert három iskolai rendezvényre: a sport- és egészségnapra, a Márton-napra és az országos német nyelvi versenyre.


Iskolai hírek 2015-2016-os tanév

Támogatás

2016. május 6.

Az önkormányzat által meghirdetett tavaszi környezeti nevelési támogatás igénylésére nyílt lehetőségünk, ezen belül a tavaszhoz, nyárhoz kapcsolódó programok megvalósítására. Ennek keretében 100.000 Ft-ot kaptunk virágföld, balkonládák, szelektív szemetesek, dísznövények, növényápoló szerek és eszközök vásárlására.


Adomány

2016. április 25.

Egykori tanítványunk édesapja jóvoltából nagy csomag érkezett a Coats Hungary Kft.-től. A dobozokban fonalak, kötő- és horgolótűk, hímzőkeretek, csatok, patentok és más, kézimunkázásra alkalmas anyagok rejtőztek. Mindezeket jól tudjuk használni technika órákon, de akár a nyári táborokban is. Köszönjük az adományt.


Muskátli

2016. április 23.
Könyvgyűjtés

Április 23-án, a Föld napján iskolánk 50 tő muskátlit kapott Terézváros önkormányzatától a Hunyadi téren. A virágokat Matokanovic Lídia képviselőasszony, a Környezetvédelmi és civil kapcsolatok tanácsnoka adta át. Cserébe Kerekes István 7.b osztályos tanuló leadta az iskola tanulói által gyűjtött veszélyes hulladékot (használt elemeket). A muskátlik tetőkertünket fogják díszíteni.


Papír zsebkendő adomány


Egy szülő felajánlotta, egy másik ideszállította, Bea néni szétosztotta, az osztályfőnökök elvitték... a gyerekek pedig megkapták...
A „legjobbkor”, a náthás időszak, az influenzajárvány közeledtekor kaptuk a raklapnyi papír zsebkendőt. Köszönjük a kedves szülőknek, hogy gondoltak ránk.


Zöldítés


Karácsony előtt nagy örömmel láttuk, hogy az iskola előtti kerítéssel körülvett tér, ahol diákjaink gyakran játszanak, gyönyörű díszítést kapott. A kerítés mentén faládákban zöld növények veszik körbe a teret, elválasztva ezzel az utca forgalmától, és egyben otthonossá is téve azt. Még a tavalyi évben Zoltán atyával közösen kértük ezt a kerületi önkormányzattól, és kérésünket most teljesítették. Köszönjük a hatodik kerületi önkormányzatnak!


Jégpálya a Hunyadi téren

forrás: terezvaros.hu

November 30-án délután nyílt meg a Hunyadi téren a kerület lakosai és a kerületi óvodákba és iskolákba járó gyerekek számára ingyenesen használható jégpálya. Az ünnepélyes megnyitón iskolánk tanulója, Glózik Emese mutatta be gyönyörű kűrjét, majd a 4.a osztály tanulói vették először birtokba a pályát.

Beszámoló a terezvaros.hu-n.


Ovis hívogató

A leendő első osztályosokat várjuk szeretettel játékos német nyelvi előkészítő foglalkozásokra 2015. november 26-tól, csütörtökönként 16.00-16.45-ig.
A foglalkozásokat Boros Detti néni tartja.
Az előzetes jelentkezéseket várjuk az iskola titkárságán, a 321-7349-es telefonszámon.


Kedves Szülők!

Iskolánk házirendjét a hatályos jogszabályok és iskolánk mindennapos működése alapján átdolgoztuk. 2015. október 13-tól megtekinthető honlapunkon, iskolánk könyvtárában 8 és 16 óra, és a titkárságon 8 és 17 óra között. Az új házirend 2015. október 19-én lép hatályba.


Tájékoztatás

A Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. őszi pályázatán iskolánk 85.000 Ft-ot nyert a Népek napja, és 60.000 Ft-ot a Karácsonyváró szombat elnevezésű programjainkra.


Tájékoztató

Iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány jóvoltából két projektorral gazdagodott iskolánk, melyeket a német és angol nyelvi munkaközösség kapott a nyelvoktatás színvonalának emelésére.

A földszinten lévő könyvtár melletti helyiséget Terézváros Önkormányzatának jóvoltából tornaszobává alakítottuk, felszerelve a szükséges eszközökkel, ahol a gyógytestnevelés órák zajlanak majd.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottsága Tehetségpont működési kérelmünket elfogadta, és 2015. szeptember elsejével Regisztrált Tehetségpont lettünk.


Iskolai hírek 2014-2015-ös tanév

Elismerések

Az idén Terézváros önkormányzatának képviselő-testülete a Terézváros közoktatásáért díjat Dálya Emília testnevelő tanárnőnek, kolléganőnknek ítélte oda. Kiemelkedő pedagógiai munkáért elismerésben Balaskóné Hózer Éva és Nagyné Bedők Ágota tanítónők részesültek. Köszönjük eddigi munkájukat, és gratulálunk az elismerésekhez!
Újságcikk megtekintése

Terézváros kiváló diákja elismerést Hassay Zsófia polgármestertől az iskolánk aulájában rendezett díjátadó ünnepségen harminchét tanulónk vehetett át:
Hoffmann Matthias, Szalay Ferenc, Bóka Berta, Glózik Emese, Puszti Dániel Balázs, Geréb Hanna, Vajda Ádám, Dali Barbara Henrietta, Rácz Dóra Csenge, Kovács Noel, Körmendi Janka, Jackson Szófia, Názer Lili, Bődi Hanna, Méhes Laura, Paszternák Hanna, Kuba Nikoletta, Hadházi-Borsos Mátyás, Végső Panna Boglárka, Gazdag Orsolya, Osman-Tousn Maruan, Ádám Zsolt, Bükszegi Olivér, Kerekes István, Tóth Dorottya Berta, Tóth Napsugár Anna, Jegorov Antónia, Kelemen Hanna, Szántó Aisa, Vértes Lili, Kalmanovits Anna, Ambrus Zsigmond, Knee Klara Olivia, McAllister Shannon, Sirály Benő György, Bősz Anna Krisztina és Markó Sára.
Azok részesülhettek az elismerésben, akik fővárosi, országos és nemzetközi tanulmányi vagy sportversenyen első, második, harmadik helyezést értek el. További szép eredményeket kívánunk, és gratulálunk a díjakhoz!


Német nyelvvizsga eredmények

Iskolánk a Német Tartományok Kultuszminisztérium Konferenciájának Magyar Állam által elismert DSD I. nyelvvizsgájának (Német Nyelvi Diploma) hivatalosan elismert vizsgahelye. Ez egy B1-es szintű egynyelvű komplex nyelvvizsga, melyet a nyolcadik évfolyamosok tehetnek le.
Ebben a tanévben mind a 19 tanulónk nyelvvizsgázott. Egy tanulónk az Osztrák Intézet akkreditált ÖSD B2-es nyelvvizsgáját tette le sikeresen. A többiek a DSD vizsgát választották.
A 18 tanulóból 15-en komplex B1-es nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizonyítványt szereztek. Két tanuló A2-es bizonyítványt kapott, amelyben több részterületen B1-es szintet értek el.
A tanulók a nyelvvizsga bizonyítványukat a ballagáson vehették át.
Gratulálunk a sikeres eredményhez!


Iskolánk zöldítés keretében kitavaszodott


Anyagi támogatást kaptunk az Önkormányzat képviselő asszonyától, Matokanovic Lidia környezetvédelmi és civil kapcsolatok tanácsnokától. A felkínált lehetőség keretében vettünk új növényeket, díszcserjéket, melyeket az aulában, rózsatöveket a tetőkertben helyeztünk el. Az egyik nagy ládába fűszernövényeket, mint pl.: mentát, kakukkfüvet, citromfüvet ültettünk. Lépcsőházunk fordulójába is terveztünk zöldítést, így vettünk balkonládákat és bele futó, terebélyes zöld növényeket. Az alsós osztályok ismét kitehették muskátlis ládájukat a tetőkerti korlátra, miután Robi bácsi új földdel frissítette fel azokat. Köszönjük szépen!


Óvodás látogatók

2015. március 11.

Látogatóban jártak nálunk a Fasori Kicsinyek óvodájának óvodásai. Az 1.a osztály német környezetismeret óráján vettek részt. Megnézték, hogy mennyi mindent tanultak már elsőseink az év eleje óta, és be is kapcsolódtak a foglalkozásba: együtt énekeltek és barkácsoltak a nagyokkal. Nem érkeztek üres kézzel: ajándékot hoztak az iskolásoknak; ők sem mentek el üres kézzel, mert egyrészt magukkal vitték a kis állatfigurát, amit az órán készítettek, másrészt azt a sok élményt, amit a nálunk töltött idő alatt szereztek.


Pályázatok

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy iskolánk a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt tavaszi pályázatain sikeresen indult.
Kulturális témakörben a Hagyományok Háza által szervezett Pünkösdölő programra nyertünk 130 000 Ft-t, melyen májusban fogunk részt venni alsó és felső tagozatos diákjainkkal harmadiktól hatodik évfolyamig.
A sportpályázaton 252 570 Ft-t nyertünk versenyek rendezésére és sporteszközök beszerzésére.


Kompetenciamérés

A 2014 májusában a 6. és 8. évfolyamos tanulók részvételével lezajlott Országos kompetenciamérés eredményei a tanulók mérési azonosítóival megtekinthetők az Oktatási Hivatal honlapján.


Virtuózok

2014. november 24.

Kiss Zoltán 6.a osztályos tanulónk, a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató verseny középdöntőjéig jutott. Gratulálunk!


Ovis hívogató

2014. november 7.

A leendő első osztályosokat várjuk szeretettel játékos német nyelvi előkészítő foglalkozásokra 2014. november 25-től, keddenként 16.00-16.45-ig.
A foglalkozásokat Boros Detti néni tartja.
Az előzetes jelentkezéseket várjuk az iskola titkárságán, a 321-7349-es telefonszámon.


Kedves Szülők!

2014. szeptember 19.

Tájékoztatjuk önöket, hogy iskolánk régi alapítványa, a Prófécia Alapítvány megszűnt. Új alapítványunk, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány azonban várja felajánlásaikat. Adójuk 1%-át viszont csak 2016. január 1-től tudja az alapítvány fogadni.