Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42


Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program


SuperGym Sport és Fitnesz Központ

TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”
A sport legyen a tied! program

Mérj, vizsgáld meg, kísérletezz! emléklap

Tudásbajnokság Oklevél

Terézvárosi Tudástér Alapítvány

Kedves Szülők!

Kérjük, hogy gondoljanak személyi jövedelemadójuk 1 %-ának felajánlásakor iskolánk alapítványára, a Terézvárosi Tudástér Alapítványra. Adószám: 18506264-1-42.

2017-ben az adó 1 % felajánlásokból 590 486 Ft-ot, 2018-ban 778 491 Ft-ot írt jóvá alapítványunk javára az adóhatóság. További bevételei származtak az alapítványnak az iskolai rendezvényeken vásárolt belépő- és tombolajegyek árából, az ott készült filmfelvételek megvásárlásából, adományokból, ill. pályázati forrásból. Évente kétszer az alapítvány pályázatot nyújt be a Terézváros önkormányzata által kiírt civil pályázatra. Tavaly 760 000 Ft-ot nyertünk így.

2018-ban a következő nagyobb beszerzéseket és programokat támogatta az alapítvány (a teljesség igénye nélkül):
Beszerzések: fotóállvány; CD-lejátszók; oktató DVD-k; sakkpalota programhoz eszközök; nagy méretű vetítővászon az aulába; falitérképek; mikroportok; szabadtéri játékok napköziseknek. Programok: farsangi koncert alsósoknak; svábbál – zenekar, pódium; költészet napja; sportnap. Terézváros önkormányzata által nyújtott támogatással: Obervellach – erdei iskola; bútorok; jutalomkirándulás Hollókőre; Mikulás.

Idén új kezdeményezésként közvetlenül szeretne támogatni az alapítvány minden tanulót, ill. minden osztályt. A gyerekek egy osztálykeretben szervezett kulturális programhoz kapnak támogatást 1000 Ft értékben, az osztályok pedig a tanévkezdéshez (a terem díszítésére, eszközök vásárlására) kapnak 10 000 Ft támogatást (az első és az ötödik évfolyam osztályai 20 000 Ft-ot).
Az alapítvány az alapító okiratában foglaltak szellemében támogatja az iskolában folyó nevelő-oktató munkát.

A kuratórium örömmel fogadja a szülői közösség javaslatait is.

Köszönjük eddigi támogatásukat.

A Terézvárosi Tudástér Alapítvány kuratóriuma nevében

Martikán Beatrix         
a kuratórium elnöke      


Nyilvántartásba vétel: 2013. április 19.

A Terézvárosi Tudástér Alapítvány 2017. január 1-jétől fogadhatja az adó 1 %-okat.
Az elmúlt években a svábbálból, az angol estből és az alapítványi est bevételéből, valamint egyéb támogatásokból befolyt összeggel gazdálkodtunk. Megvásároltuk az év végi jutalomkönyveket és az év eleji ajándékokat a kis elsősöknek, több rendezvényt támogattunk (karácsonyváró szombat, népek napja, Márton-nap, sport-és egészségnap, témahét, Mikulás kupa), a felső tagozat osztálytermeit és szaktantermeit felszereltünk projektorokkal, a mellékhelységek felszereltségén javítottunk.
Kérjük, támogassa alapítványunkat, amely tevékenységével az iskolába járó gyermekeket, a jobb oktatási körülmények kialakítását segíti.
A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma: 18506264-1-42

Adományokat az alábbi számlaszámra lehet befizetni:
Terézvárosi Tudástér Alapítvány
10404072-50526689-56841005 (K&H Bank)

Alapító: Kis Ernő
Elnök: Martikán Beatrix
Tagok: Brenner Katalin, Rudolf Anett, Kacherla Márta Irén, Mezei Csaba, Milák Miklósné, Noll Eszter

Éves beszámolók

2013. évi beszámoló (PDF)
2014. évi beszámoló (PDF)
2015. évi beszámoló (PDF)
2016. évi beszámoló (PDF)
2017. évi beszámoló (PDF)
2018. évi beszámoló (PDF)

MoreToMath

2019. április 30.

A Terézvárosi Tudástér Alapítvány támogatásával iskolánk 15 doboz LEGO-t vásárolt a matematika oktatáshoz.
A MoreToMath nevet viselő dobozokat a jövő évi 1.a osztály fogja használni a matematika órákon.


VI. Alapítványi est

2018. november 23.

2018. november 23-án iskolánk aulájában rendeztük meg az intézmény alapítványának, a Terézvárosi Tudástér Alapítványnak az estjét, melynek célja a szórakozás mellett a szülői közösség alakítása, a szülő-pedagógus kapcsolat elmélyítése, valamint az alapítványon keresztül az iskolába járó gyermekek oktatási és nevelési körülményeinek anyagi támogatása. Az estet Kis Ernő alapító nyitotta meg, majd Martikán Beatrix intézményvezető és egyben kuratóriumi elnök köszöntője hangzott el, aki összefoglalta az alapítvány elmúlt évi tevékenységét. Az est első felében színes műsor szórakoztatta a vendégeket. Szabó-Völgyi Zsuzsanna és Szöllősi Jenő a szerelem táncát, egy romantikus rumbát, majd egy gyors ritmusú cha-cha-chát adott elő. A sztárvendég, Malek Andrea Jáger Bandi zongorakíséretével énekelt el három dalt. Ezután a szülők egy kvízjátékot játszottak, melynek keretében ismert népdalokat kellett felismerni és elénekelni. Közös alkotás is született: az esthez készített dekorációt a szülők saját munkáikkal egészíthették ki. A műsort a pedagógusok egy csoportjának tánca zárta. Mivel addigra már mindenki megéhezett, következhetett a vacsora. Tombolasorsolás és tánc váltotta egymást az est hátralévő részében. A tombolanyereményeket a szülők és a Supergym Sport- és Fitnesz Központ ajánlották fel.

Fotók megtekintése

V. Alapítványi est

2017. október 13.

13-án, pénteken tartottuk idei alapítványi estünket, amely a babona szerinti szerencsétlenséget jelentő dátum ellenére nagyszerűen sikerült.
Öt óra tájban kezdtek gyülekezni a vendégek, akiket az alapítvány tagjai üdvözlőitallal fogadtak. Az este programjait Lakatos Gergely konferálta fel. A vendégeket először Kis Ernő, az alapítvány alapítója, majd Martikán Beatrix, az iskola igazgatója köszöntötte. Ezután Feke Pál előadóművész műsora következett. Az idei program újdonságaként különböző szórakoztató játékok következtek: a szülők különféle ismereteit tesztelő kvízjátékok után (például megnéztük, hogy tudnak-e annyit, mint egy ötödikes)befejeztük az aula dekorációját egy csapatjáték keretében (az iskola folyosóin elrejtett – a gyerekek által kivágott és megrajzolt - faleveleket kellett összegyűjteni és a falon elhelyezett stilizált faágakra ragasztani). A kétfogásos vacsora után fergeteges táncos mulatság következett.
A szülők a belépőjegyek, a támogatójegyek és a tombolajegyek megvásárlásával az iskola alapítványát támogatták. A bevétel, 596 005 Ft az alapítvány számlájára került. Felhasználásáról a kuratórium dönt. Mint eddig is, az alapítvány támogatja az iskola által szervezett programokat, és segíti az oktatást segítő eszközök beszerzését. Minderről tájékozódhatnak honlapunkon, hiszen folyamatosan jelezzük, ha valamely program megvalósulásához az alapítvány hozzájárult.
Nagy öröm, hogy idén ismét többen jöttek el az alapítványi estre, amely alkalmat teremtett a szülők és a pedagógusok találkozására oldottabb, kötetlenebb formában.

Fotók megtekintése


IV. Alapítványi est

2016. október 15.

Október 15-én, Teréz napján tartottuk immár hagyományosnak mondható alapítványi estünket. Az összejövetel célja az iskolai alapítvány anyagi támogatása mellett az is, hogy alkalmat teremtsen a szülők és a pedagógusok kötetlen, oldott hangulatú találkozására. Az alapítvány alapítójának, Kis Ernőnek, majd az iskola igazgatójának, Martikán Beatrixnak a köszöntője után szórakoztató műsor következett: táncbemutatót tartott a New Age Dance Academy és a Premier Művészeti Szakgimnázium, jazz-zenével szórakoztatta a közönséget három régi tanítványunk – Egri János, Oláh Kálmán és Oláh Krisztián, énekelt Pecze Zsófia, aki korábban szolfézst tartott a zeneiskolás diákoknak, valamint Molnár Zsolt operaénekes kápráztatta el a publikumot híres operaáriák előadásával. Az ezt követő vacsora után Stefanidu Janula és zenekara élő zenéjére görög táncház kezdődött, ahol a vendégek megtanulhatták a görög néptánc egyszerűbb lépéseit. Vagy legalábbis megpróbálkoztak vele. A szülők és a Supergym edzőterem által felajánlott tombolatárgyak kisorsolása után lassan véget ért a kellemes hangulatú este. Az összejövetel sikeres lebonyolításában nagy segítségünkre voltak az Alapvető Egyesület szervezésében közösségi szolgálatot ellátó középiskolások.

Fotók megtekintése
Hatoscsatorna beszámoló megtekintése


III. Alapítványi est

2015. október 16.

2015. október 16-án 18 órától rendeztük meg harmadik Alapítványi estünket Teréz napjához kapcsolódva, iskolánk alapítványa a Terézvárosi Tudástér Alapítvány tagjainak szervezésében. Az estet idén is az alapítvány elnöke, Kiss Ernő, majd iskolánk igazgatója Martikán Beatrix nyitotta meg rövid köszöntővel. Hangulatos műsorral indult az este. A műsor vezetését 3.c osztályos tanulónk édesapja, Lakatos Gergely vállalta magára. Elsőként az Önként és dalolva társulat adott elő magyar és külföldi számokat. Radics János második alkalommal szerepelt nálunk, az idei évben testvérét, Radics Fernandót is magával hozva. A harmadik műsorszám Fazekas András dobiskolája, a Drumkiller dobshow volt. Ezt szünet és vacsora követte. Választani lehetett töltött káposztát, marhapörköltet vagy rántott zöldségeket. Aki nem rendelt vacsorát, az a büfében vásárolhatott szendvicset, süteményt. Szünet után a Szarkaláb Banda népzenei műsorát hallgathattuk meg, akik a Vakok Szakiskolájából érkeztek hozzánk. A program korábbi tanítványunk, Svébis Dóra lélegzetelállító légtornász műsorszámával folytatódott, majd Peller Károly teremtett fergeteges hangulatot a nézőtéren, aki a Budapesti Operettszínház társulatának egyik vezető szólistája, táncos-komikus. A műsort Pomázi Zoltán, a Bojtorján együttes alapítója, zeneszerzője, szövegírója és énekese zárta. A műsor után Stefanidu Janula görög zenekara táncoltatta meg a szülőket és tanárokat egyaránt, majd akinek még mindig nem fáradt el a lába, az magyar és külföldi disco számokra táncolhatott tovább. Éjjel egy órakor ért véget a tartalmas este. Szeretnénk köszönetet mondani a műsorvezetőnek, fellépőinknek, hogy műsorukkal hozzájárultak az este sikeréhez, a szülőknek, tanároknak, akik eljöttek, és részvételükkel emelték az este fényét, és azoknak is, akik nem tudtak eljönni, de felajánlásaikkal támogatták a tombolasorsolást, és támogató jegyeket vásároltak, valamint az alapítvány tagjainak a szervezést, kollégánknak, Száraz Katalinnak a hangulatos díszítést, Ásványi Anikónak és az Alapvető Egyesületnek a Szinyei Merse Pál Gimnázium önkénteseit, akik a pakolásban, ruhatárban, kapuügyeletben segédkeztek. Évről évre egyre többen vagyunk az esteken, idén már nyolcvan fölött volt a létszám. Jövőre velünk ugyanitt!

A bál tiszta bevétele 286 070 Ft, ami a tavalyi évhez képest jelentős emelkedés (110.000 Ft).


II. Alapítványi est

2015. április 18.

2015. április 18-án, szombaton rendezte meg iskolánk alapítványa, a Terézvárosi Tudástér Alapítvány második Alapítványi Estjét.
Célja adományok gyűjtése az iskola fejlesztésére, programok megvalósítására, diákok támogatására az alapítvány által, valamint részt venni egy kellemes esten, ahol együtt kapcsolódik ki szülő és pedagógus.
A programot Kis Ernő, az alapítvány alapítója, majd Martikán Beatrix intézményvezető, az alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg rövid köszöntővel.
Az adakozáshoz a kedvet Rendek Zsuzsanna tanítónő, ügyeletes „boszorkánk” igyekezett meghozni versbe foglalt noszogatójával. Ezután következett a színes műsor, melyben a komolyzenei előadásoktól a könnyűzenei fellépőkig és táncos produkciókig minden megtalálható volt.
A műsort meleg vacsora és tombolasorsolás, majd görög táncház követte, végül, akinek még nem fáradt el a lába, diszkózenére bulizhatott tovább. Éjfélkor ért véget a kiválóra sikeredett este.

Műsor:
- Kiss Zoltán: hegedű
- Nagy Rebeka, Zalaba Gyöngyi: fuvola
- Bogár Zsófia: zongora
- Radics János: ének
- Vágó Zsuzsi: ének
- Talán Attila: ének
- Gerő Tibor: zongora
- Brebán Katalin, Kalicza Ticia: hastánc
- Kayamar – Göncz Renáta: ének
- Indonéz táncos

Önkormányzati Percek 2015.05.04. III. rész. hatoscsatorna

A második Alapítványi bál bevétele 175.515 Ft volt. A pénz egy részéből két projektort vásároltunk iskolánk korszerűsítésére, melyeket a két nyelvi munkaközösség használ.


I. Alapítványi Bál

2015. március 22.

2014. március 22-én megrendezésre került a Terézvárosi Tudástér Alapítvány első alapítványi bálja.
Képek megtekintése

Az alapítvány tartós közérdekű célja és ezek érdekében kifejtett tevékenysége

1. Az Alapítvány tartós közérdekű céljai:
 • kulturális tevékenység (művészeti tevékenység, kulturális örökség megőrzése, népművészet, hagyományőrzés, kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása, idegen kultúrák megismertetése és befogadására ösztönzés)
 • sporttevékenység (ifjúsági sportélet támogatása, néptánc oktatás)
 • szabadidős és hobbitevékenység
 • foglalkozási csoportokat összefogó tevékenység (tanárok továbbképzését segítő tevékenység)
 • oktatási tevékenység (idegen nyelvek oktatása, ismeretterjesztés, támogatás)
 • kutatási tevékenység (természettudomány, társadalomtudomány)
 • egészségügyi tevékenység (egészségvédelem, lelkisegély nyújtás)
 • szociális tevékenység (családvédelem, egészségkárosultak támogatása)
 • polgári védelmi, tűzoltási tevékenység
 • környezetvédelmi tevékenység (természeti környezet védelme, épített környezet védelme, állatvédelem)
 • településfejlesztési tevékenység (iskola környezetének szépítése, fejlesztése)
 • jogvédő tevékenység (gyermeki jogok védelme, fogyasztói jogvédelem)
 • közbiztonság-védelmi tevékenység
 • nemzetközi tevékenység (nemzetközi kulturális, baráti és cserekapcsolatok,)
2. Az Alapítvány tartós közérdekű céljait az alábbi konkrét tevékenységekkel valósítja meg:
 • tudományos-, kulturális-. sportrendezvények szervezése és támogatása
 • táboroztatás
 • utazások szervezése a tanulóknak, illetve ezekhez való segítségnyújtás
 • határon túli testvériskolákkal való kapcsolat élénkítése
 • tanulmányi versenyek szervezése
 • nemzetiségi hagyományok életre keltése, néptáncoktatás
 • vendégelőadók meghívása
 • iskolai eszközök fejlesztése
 • pályázatok kiírása és pályázatokon indulás
 • ösztöndíjjal való motiválás
 • innovatív pedagógiai módszerek kialakítása, alkalmazása, közreadása
 • tehetségkutatás,
 • alumni rendszer kiépítése