Terézvárosi Tudástér Alapítvány A Terézvárosi Tudástér Alapítvány adószáma:
18506264-1-42


Akkreditált Kiváló Tehetségpont

DSD vizsgaközpont

Határtalanul! program
TÁMOP-3.1.4.-12/1-2012-0055 "Innovatív két tannyelvű oktatás Terézvárosban"TÁMOP 3.1.4. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben”


Továbbtanulás

Nemzeti Pályaorientációs Portál
palyaorientacio.munka.hu

A következő hasznos információkhoz lehet jutni a portál felkeresésével, melyen a szülők és általános iskolások részére is találhatók tartalmak:
- Mire figyeljünk a pályaválasztás során?
- Kérdőívek kitöltésével segítenek az erősségek és az érdeklődési kör feltérképezésében.
- Foglalkozásbemutató filmek és foglalkozás leírások olvashatók
- Kereső segítségével középiskolákról, szakképesítésekről lehet tájékozódni.
- Online tanácsadással szolgálnak.


Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat
Továbbtanulási, Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézménye
Szakterületük Komplex tanácsadás (pszichológiai vizsgálat is), internetes távtanácsadás, továbbtanulás, iskolatípusok, szakképzés, iskolaváltás, önismeret, személyiségjellemzők, képességek, érdeklődési területek mérése.
Beiskolázási Irodát működtetnek azoknak a diákoknak a részére, akiket nem vettek fel középiskolába.
1088 Budapest, Vas u. 8.
telefon: 338-2156
honlap: palyavalasztas.fpsz.hu
e-mail: palyavalasztas@fpsz.net

Tájékoztató a hetedik évfolyamba járó diákok szülei részére

4:175. § [Közösen gyakorolt szülői felügyeleti jogok]
(1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben közösen gyakorolják jogaikat akkor is, ha a szülői felügyeletet a szülők megállapodása vagy a bíróság döntése alapján az egyik szülő gyakorolja, kivéve, ha a gyermekétől különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság e tekintetben korlátozta vagy megvonta.
(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdésnek tekintendő a kiskorú gyermek nevének meghatározása és megváltoztatása, a szülőjével azonos lakóhelyén kívüli tartózkodási helyének, huzamos időtartamú vagy letelepedés céljából történő külföldi tartózkodási helyének kijelölése, állampolgárságának megváltoztatása és iskolájának, életpályájának megválasztása.
(3) Ha a különélő szülők egyes, a (2) bekezdésben meghatározott, közösen gyakorolt felügyeleti jogosítványok tekintetében nem tudnak megegyezni, erről a gyámhatóság dönt.

Tájékoztató anyagok

Az Oktatási Hivatal a 2017/2018. tanévi középfokú felvételi eljárásra vonatkozó aktuális információkat hozott nyilvánosságra honlapján.
Az általános iskolai intézmények számára készült tájékoztató megtalálható a www.oktatas.hu honlapon a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév) menüpont alatt.
Tájékoztatjuk továbbá Önöket arról, hogy a fent említett menüpontban elérhető a Felvételi a középfokú iskolákban a 2017/2018. tanévben kiadvány, amely részletes információkat tartalmaz a középfokú felvételi eljárás menetére vonatkozóan.